Kollégiumunk weboldala:    http://www.suranyikoli.eoldal.hu/

Facebook oldalunk linkje:


Nyomtatványok letöltéseHírek, események


Október 23-i ünnepség

Tovább a képekhez...


 

Pályaorientációs napot tartottunk 2018. október 18-án!

Az erről készült képeink az alábbi linken megtekinthetőek!

Tovább a képekhez...

 


 

PÁLYAORIENTÁCIÓS NAP A SURÁNYIBAN!

Szeretettel várunk minden 8. osztályos tanulót, szülőt, kísérő pedagógust
és minden érdeklődőt interaktív szakmabemutatónkra!

Időpontja: 2018. október 18.

A programok ide kattintva megtekinthetők...

 


Európai Diáksport Napi futás a Surányiban

A tavalyi évhez hasonlóan idén is várta már intézményünk a Diáksport Napját. Ezúttal 2018 métert kellett teljesítenünk, de ezen kívül a délelőtt folyamán is végeztek a tanulók aktív sportmozgást. Az időjárás kegyes volt hozzánk szeptember 28-án, szép napsütéses és kellemes hőmérséklet fogadta a futókat, 11órakor rengetegen felsorakoztak a rajtnál. Nem csak a diákok, hanem a felnőtt dolgozók, tanárok is sorra példát mutatva az ifjúságnak teljesítették a távot. Jó hangulatban telt az esemény és többen felvetették, hogy szívesen rész vesznek többször is, ilyen szervezésű rendezvényen a jövőben is.

Tovább a képekhez...


 

 

Diáknap a Surányiban

2018. szeptember 21.

2018. szeptember 21-én a teljes diákságot megmozgatta a Diákönkormányzat által szervezett program.

A 9. évfolyam osztályai jelmezekben teljesítették a feladatokat.

A rendezvény hangulatát a délelőtt során készült képeink jól illusztrálják.

DÖK

Az eseményen készült fotókhoz ide kattints...

 


Érettségire felkészítő képzés indul a Surányiban

Beiratkozás iskolánkban a szakiskolát végzettek középiskolájába (érettségi vizsgára felkészítő 2 éves nappali képzésre) 2018. június 25-én 9 órától!

A beiratkozni kívánók hozzanak magukkal:

 


Ballagás 2018.

Tovább a képekhez...


 

Szakmák Éjszakája a Surányiban

2018. április 13.

Az eseményen készült fotókhoz ide kattints...

„Próbáld ki, csináld meg, ismerd meg!” – szlogennel hirdették meg a Szakmák Éjszakája 2018 országos rendezvényt, amelyhez intézményünk is örömmel csatlakozott.

Tapasztalataink szerint a gyerekek nehezen döntenek a jövőjükről, és ha valaki el is döntötte, hogy milyen szakmát szeretne tanulni, néhány esetben előfordul, hogy csalódik, megbánja választását. Ezért is tartottuk fontosnak, hogy a pályaválasztás előtt álló diákok szüleikkel együtt megismerjék az iskolánkban és az iskolánkkal kapcsolatban álló gyakorlati képzőhelyeken elsajátítható szakmákat úgy, hogy szórakoztató és színes program kavalkádot nyújtunk nekik.

Az idelátogató több száz érdeklődő 17 helyszínen majdnem 40 programot látogatott meg, ahol interaktív, szakmakipróbáló programok, bemutatók, előadások várták őket. Az autószerelő-, a villanyszerelő-, az elektronikai tanműhelyben, az anyagvizsgálati- és a CNC laboratóriumban, az iskola udvarán és parkolójában a műszaki terület iránt érdeklődők, a pincér-, a fodrász tanműhelyben, az iskolai tantermekben és kollégiumi demonstrációs termekben, a folyosókon a vendéglátást, a szépészetet, a kereskedelmet szeretők próbálhatták ki magukat.

 


Folytatódik a Határtalanul! program – Királyhelmeci magyar tanulók a Surányiban

Tovább a képekhez...

Örömmel láttuk vendégül iskolánkban a királyhelmeci középiskola már ismert tanulóit 2018. április 8-11. között. Négy emlékezetes napot töltöttünk együtt városunkban, illetve környékünkön. Érkezésük napjára néptáncbemutatót és táncházat szerveztünk.

Másnap megtekintettük városunk nevezetes pontjait, ellátogattunk a Mezey Házba, ahol három kiállítást is módunkban állt meglátogatni. Délután a szép időt kihasználva Lillafüreden kirándultunk, a Palota Szálló mellett a függőkert és a vízesés szépségében gyönyörködhettünk. A kalandvágyó fiatalok pedagógusaikkal együtt lézerharccal folytatták a közös programot. Élményeiket sokáig mesélték.

Kedden délelőtt közösen tevékenykedett a két csoport a pincér tankabinetben. A gyümölcs és zöldséglevek készítése és kóstolása után szalvétahajtogatás következett. Ebéd után látogatást tettünk az Edelényi Kastélyszigeten, ahol megismerhettük Lieb Ferenc festő történetét és megtudtuk, hogy a leleszi kolostor festményei között is találhatóak alkotásai.

Este gulyásparty és csokiszökőkút várta a megfáradt vendégeket. Vacsora után a diszkóé lett a főszerep, fiataljaink önfeledten szórakoztak. Az utolsó magyarországi napon Miskolcon részt vettünk egy rendhagyó irodalomórán, melynek témája Arany János élete volt.

Kora délután nehéz szívvel köszöntünk el felvidéki magyar barátainktól és már a következő találkozás időpontját tervezzük.


Környezetvédelmi Digitális Témanap a Surányiban

Tovább a képekhez...

Intézményünk ebben a tanévben is csatlakozott a Digitális Témahét országos programsorozathoz. A témahét fő célja a digitális pedagógia módszertanának népszerűsítése és elterjesztése a köznevelésben, a digitális kompetenciafejlesztés a különböző órákon. Előzetesen regisztráltunk és sikeresen részt vettünk 76 iskolával együtt egy multi-flashmobon, ahol egy betűt formáltunk tanulóinkkal a szervezők által megálmodott felirathoz, amelyből azóta video készült. Mi iskolánk kezdőbetűjével, az S betűvel vettünk ebben részt (5’37-től a videóban). (https://www.youtube.com/watch?v=Py8TFldWajw)

Ennek keretében április 11-én került megrendezésre a Digitális Témanap iskolánkban, melynek témája a környezetvédelem volt. A programban a kilencedikes szakgimnáziumi osztályok vettek részt.

Napjaink legégetőbb kérdése környezetünk: a föld, a víz, a levegő védelme. Változatos megközelítésben igyekeztünk közelebb hozni a tanulókhoz a környezettudatos gondolkodásmód kialakítását. Olyan figyelemfelkeltő filmekkel, interjúkkal, kooperatív és digitális módszerekkel fókuszáltunk a globális felmelegedés, fenntartható fejlődés, szelektív hulladékgyűjtés, energiatakarékosság témakörökre, amelyekkel a mai fiatalok megszólíthatók.

Fizika órán gondolattérképet, plakátot készítettek, informatika órán játékosan, kvízkérdésekkel dolgozták fel a nap témáját majd prezentálták az általuk készített ppt-t, földrajz órán pedig egy filmet néztek meg és vitafórumot tartottak a látottak alapján.

A foglalkozásokat egy vetélkedőbe ágyaztuk, a tanulók csoportokban dolgoztak, a csoportfeladatokon az értékelés pontozással történt, így a nap eredményhirdetéssel zárult.

A nap győztese a 9/B osztály egészségügyis csapata lett. Gratulálunk a győzelemhez! Azonban nem csak ők, mindenki sok-sok élménnyel gazdagodott.


A prospektus itt található...

A részletes programok ide kattintva megtekinthetőek...

Töltsük együtt ezt az éjszakát!

 

 

 

 


Határtalanul program - tanulmányi kirándulás a Felvidéken

Tovább a képekhez...

Iskolánk bekapcsolódott az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett Határtalanul pályázati programba. 2018. március 19-22. között ellátogattunk Kelet- Felvidékre, a történelmi Magyarország egyik elszakított területére.

Megismerkedtünk a királyhelmeci partneriskola pedagógusaival és diákjaival, akik a kirándulásainkra elkísértek minket. Diákjaink bejárhatták a magyar történelem jeles helyszíneit és szépséges tájait. Képet kaptunk a felvidék kulturális és földrajzi nevezetességeiről és az ott élő magyarok életéről. A kirándulás emlékezetes pillanatairól fényképeink mesélnek.


 

Beiskolázási rangsor tanulmányi területenként 2018

Kérem kattintson a megfelelő tanulmányi terület kódjára a rangsor megtekintéséhez!

3001 tanulmányi terület kód    3002 tanulmányi terület kód    3003 tanulmányi terület kód

3004 tanulmányi terület kód    3005 tanulmányi terület kód    3006 tanulmányi terület kód

3011 tanulmányi terület kód    3012 tanulmányi terület kód    3013 tanulmányi terület kód

3014 tanulmányi terület kód    3015 tanulmányi terület kód    3016 tanulmányi terület kód

3017 tanulmányi terület kód    3018 tanulmányi terület kód    3019 tanulmányi terület kód

3020 tanulmányi terület kód    3021 tanulmányi terület kód    3022 tanulmányi terület kód

 


Lélekmozgató – Sport délelőtt a DVTK kerekesszékes kosárlabdacsapat tagjaival

Tovább a képekhez...

Intézményünk csatlakozott a Lélekmozgató iskolai programhoz, melynek kapcsán iskolánkban köszönthettük a Mozgássérültek és Barátaik Miskolci Egyesületének képviseletében Sasvári Gyulát. Immáron 3. alkalommal találkozik tanulóinkkal. A beszélgetések célja, hogy formálja tanulóink fogyatékkal élőkkel kapcsolatos szemléletét.

Új színfolt volt a sportrendezvényünkön, hogy elfogadta meghívásunkat a DVTK kerekesszékes kosárlabda csapatának 3 tagja.

A délelőtt programja:

Tóth Zoltán mesélt a tanulóknak balesetéről és megváltozott életéről, valamint videó részletek segítségével mutatta be a mozgássérültek sportolási lehetőségeit.

Ezt követően Tápai János, Gyükér István és Tóth Zoltán együtt kosárlabdáztak tanulóinkkal. A kerekesszéket diákjaink is kipróbálhatták a felállított akadálypályán, illetve asztaliteniszezés közben.

A délelőtt felszabadult hangulatban telt el. Ezúton is köszönjük vendégeink aktív közreműködését rendezvényünkön.


Diákjaink a Szabolcs Kupa nemzetközi fodrász versenyen

Tovább a képekhez...

Nyíregyháza neves szakmai eseményét a Váci Mihály Kulturális Központban rendezték meg 2018. február 25-én. A szépségipar minden területéről érkeztek versenyzők. A magyarországi és a határon túli résztvevők 17 versenyszámban mérhették össze tudásukat tanuló és felnőtt kategóriákban. Elismerésben részesült minden versenyző és felkészítő oktató a végzett munkájáért. A zsűri tagjainak idén sem volt könnyű dolga, hiszen a haj, köröm és smink alkotások igen magas szakmai tudásról és kreativitásról tettek tanúbizonyságot. A fodrász versenyszámok zsűritagjai között a hazai fodrászvilág nagyjai is szerepet kaptak, világ – és európa bajnokok nézték kritikus szemmel a kész műveket. Az egész napos verseny végén felfokozott hangulatban vehették át a megérdemelt elismeréseket a versenyzők. A támogatóknak köszönhetően számos szakmai és különdíj került átadásra az eredményhirdetésen.

Eredményeink a különböző kategóriákban:

Férfi fodrász- tanuló – klasszikus hajszárítás: 3. Bercsényi Evelin 4. Váradi Valentina

Férfi fodrász – trend hajvágás – szabad kategória: 2. Juhász Róbert

Női fodrász – fonással készített frizura – nappali: 3. Váradi Glória

Női fodrász – Farsangi Konty: 9. Révai Eszter


 

A kommunizmus áldozatainak emléknapja a Surányiban

Tovább a képekhez...

A kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapja alkalmából iskolánk 10.B osztályos tanulóinak műsorát tekinthették meg az érdeklődők 2018. február 26-án. A múlt felidézése mellett kegyelettel emlékeztek mindazokra, akik áldozatul estek a kommunista diktatúráknak.


 

Akire büszkék vagyunk

Tóth Róbert 2000-től 2005-ig volt iskolánk tanulója, aki élelmiszer és vegyiáru kereskedőként szerzett szakmai bizonyítványt. Már középiskolás korában is érdeklődött a nem mindennapi, különleges tevékenységek iránt. 2018. január 18-án „Pénzember” címmel nyílt kiállítása a Mezey István Művészeti Központ kiállítótermében.

Tóth Róbert 2012-től foglalkozik numizmatikával (numizmatika: éremtan, a történettudomány régi pénzekkel és érmékkel foglalkozó segédtudománya), egészen 1909-re visszamenőleg rendelkezik különféle pénzekkel, így mintegy ezer darab bankjegyen, érmén, és más érdekességen mutatja be hobbiját. A kiállítás nagy részletességgel tárja elénk a magyar pénz fejlődésének történetét, korabeli képekkel, újságcikkekkel illusztrálva. A gyűjteményben ezen kívül megtalálhatók a világ számos országának pénzei, érméi, az asztalokon, vitrinekben betűrendben, országok szerint felsorakoztatva. A paravánok előtt elhaladva különleges, az MNB által díszcsomagolt és sorszámozott emlékérmékkel, továbbá igazi ritkaságokkal is találkozhatunk, mint például aranyból, színezüstből készült darabokkal.

Nagyon büszkék vagyunk volt diákunkra, további munkájához sok erőt, kitartást, és jó egészséget kívánunk!

A kiállítás 2018. március 3-ig tekinthető meg, hétköznap 9:00 – 18:00 óra között.

Erdélyiné Reményi Hajnalka


2. helyezést ért el iskolánk tanulója a megyei asztalitenisz diákolimpián

Iskolánk diákjai 2017.12.06-án a megyei asztalitenisz diákolimpián vettek részt Tiszaújvárosban.
A 3 fő tanulónk közül Stefán Cintia kiemelkedően sikeres eredményt ért el a megyei 2. helyet megszerezve.

Eredményeink:
Stefán Cintia 10/2 - megyei 2. helyezett
Gaál Ádám 13/M és Keresi Martin 13/B - 9 és 10. helyezettek.
Felkészítő tanár: Kóti Lajos


 

 

Szakmák Napja a Surányiban

Tovább a képgalériához...

Rövid videó összeállításunk ezen a Facebook linken érhető el...

Az Európai Bizottság által meghirdetett Európai Szakképzési Hét országszerte számos iskolát és több ezer tanulót mozgatott meg 2017. november 20-24 között. Intézményünkben is megrendeztük a „SZAKMÁK NAPJA A SURÁNYIBAN” megnevezésű interaktív szakmabemutatónkat, amely lebonyolítására november 24-én, pénteken délelőtt 10:00 és 13:00 óra között került sor.

Mintegy 60 pedagógus kolléga közreműködésével 300 hetedik osztályos diákot fogadtunk iskolánkban, akik 15 helyszínen ismerhették meg, próbálhatták ki az őket érdeklő területeket. Nem titkolt célunk volt az iskolánkban zajló szakoktatás, szakképzés vonzóbbá tétele.

Vattay József igazgató úr és Hódosi Katalin köszöntő szavai után az egészségügy iránt érdeklődő gyerekek a helyes vérnyomásmérést, az elsősegélynyújtás alapjait, valamint az újraélesztést próbálhatták ki. A kereskedelmi szakmákba a legújabb csomagolástechnikák elsajátításával, gyümölcsök mérésével, fűszerfelismerő játékkal, a „Kahoot” internetes kvízjátékkal, névjegykártya készítésével tekinthettek bele. A pincér tankabinetben és a tankonyhán a vendéglátás szépségeit, és nehéz feladatait ismerhették meg, többek között ünnepi terítéssel, és omlett készítéssel egybekötve. A cukrászat iránt érdeklődő tanulók különböző édességeket formáztak, készítettek, kolléganőnk segítségével még a laktózérzékeny vendégdiákunk is örömmel távozott. Villanyszerelő tanműhelyünkben fiúk és lányok is ügyeskedtek, működésbe hoztak egyszerű elektronikus szerkezeteket, természetesen kapcsolási rajz alapján. Fodrász tanműhelyünkben hatalmas volt az érdeklődés, extrém frizurákat álmodhattak meg a gyerekek, hajat színeztek, formáztak, fontak az előkészített műanyag babafejeken. Forgácsoló tanműhelyünkben a tervezésé és a tervezett munkadarab esztergagépen való legyártásáé volt a fő szerep. A CNC gépteremben sakkfigurát terveztek és esztergáltak modern berendezésünk segítségével. A fémipari tanműhelyben a fa és a fém közötti megmunkálásbeli különbségeket tapasztalhatták meg fűrész és fúró segítségével. Az autók iránt érdeklődő fiúk alvázvizsgálatot végeztek, és a gyors kerékcserét tanulhatták meg, próbálhatták ki. Alaki kiképzésen, támadás elhárítási gyakorlaton több turnusban is részt vettek az idelátogató és a rendészet terület iránt érdeklődő lányok és fiúk. Vegyész laboratóriumunkban igazi boszorkánykonyhának megfelelően érdekes kísérleteket végezhettek. Majd aki elfáradt, vagy egyszerűen csak nyugalomra vágyott, stressz-szobánkban készíthetett stresszlabdát saját maga részére.

Minden helyszínen az első három legügyesebb, legszorgalmasabb, legérdeklődőbb tanuló csokoládé jutalomban részesült, többeknek kis ajándék tollal kedveskedtünk.

Bízunk abban, hogy a jó hangulatú délelőtt folyamán minden hozzánk látogató gyermekben fellobbant egy kis  szikra, és rátalált a benne rejlő tehetségre.


 

Pályaválasztási kiállításon Miskolcon 2017.

A legkreatívabb arculattal rendelkező kiállítóstand
kategóriában iskolánk az első helyen végzett.

További képek a kiállításról ide kattintva letölthetők...

 


 

Szerezz piacképes szakmát a Surányiban!

Felvételi tájékoztatónk ide kattintva letölthető...

 


 

Megemlékezés a Surányiban az Aradi vértanúk emléknapja alkalmából

Tovább a képekhez...

Intézményünk 2017. október 06-án méltó körülmények között megemlékezett a 168 éve mártírhalált szenvedett aradi vértanúkra.

          1849. október 6-án – szándékosan a bécsi forradalom és Latour halálának első évfordulóján – Aradon kivégeztek 13 honvédtisztet; valamint a pesti Újépületben Gróf Batthyány Lajost – az első független és felelős magyar kormány miniszterelnökét.

          E katonák sokban különböztek: néhányan forradalmárnak vallották magukat, mások csak esküjükhöz kívántak hűek maradni; a magyarokon kívül volt közöttük német, osztrák, horvát és szerb; kisnemes, polgár és főnemes; dúsgazdag és vagyontalan; voltak közöttük barátok és ellenfelek, de egyben azonosak voltak: hősiesen harcoltak a magyar szabadságért, nemzeti függetlenségünkért, s azért életüket áldozták.

 A műsorban részt vettek a 9.A, 11.A, 12.B és a 10/4 osztályok tanulói.

Felkészítő tanár: Diczházi Zsolt mesterpedagógus


 

Nyílt napok a Surányiban!


Nyílt napot szervezünk iskolánkban!

Időpontok: 2017.10.19 és 2017.10.26.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

 


Európai Diáksport Napi futás a Surányiban

Tovább a képekhez...


 

A 9-es tanulók verébavató ünnepsége iskolánkban

Tovább a képekhez...


 

Határtalanul pályázat!


Intézményünk részt vesz a Határtalanul programban.

A sikeres pályázat eredményeképpen tanulóink a Felvidékre utazhatnak.

 


Angol nyelv tanári álláslehetőség a Surányiban

Az Ózdi SZC Surányi Endre Szakképző Iskolája és Kollégiuma 2017. szeptember 1-jétől egyetemi szintű angol nyelvtanár munkakör betöltésére, közalkalmazotti jogviszonyban, teljes munkaidőben, határozatlan időre állást hirdet!
A pályázat beadására az intézmény e-mail címére (iskola@suranyi-szki.sulinet.hu) vagy postán (3700 Kazincbarcika, Irinyi János u. 1.) küldve, illetve személyesen van lehetőség.

 


 

Történelem szakos tanári álláslehetőség a Surányiban

Az Ózdi SZC Surányi Endre Szakképző Iskolája és Kollégiuma 2017. szeptember 1-jétől történelem szakos tanár munkakör betöltésére, közalkalmazotti jogviszonyban, határozatlan időre állást hirdet!

A pályázat beadására az intézmény e-mail címére (iskola@suranyi-szki.sulinet.hu) vagy postán (3700 Kazincbarcika, Irinyi János u. 1.) küldve, illetve személyesen van lehetőség.

 


 

 


FENNTARTHATÓSÁGI-KÖRNYEZETTUDATOSSÁGI TÉMAHÉT A SURÁNYIBAN

Tovább a képekhez...

"A fenntarthatóság az emberiség jelen szükségleteinek kielégítése, a környezet és a természeti erőforrások jövő generációk számára történő megőrzésével egyidejűleg."
(Világ Tudományos Akadémiáinak Nyilatkozata, Tokió, 2000)


A FENNTARTHATÓSÁGI-KÖRNYEZETTUDATOSSÁGI TÉMAHÉT országos program megrendezésére került sor intézményünkben 2017. április 24 – 28. között.
A programsorozat Fenntartható fejlődés kiállítással indult, lehetőséget biztosítva iskolánk minden diákjának a témába való betekintésre, közreműködésre. Tematikus órák keretein belül a tízedik évfolyamos aktív tanulóink megismerkedtek a passzívház alternatív technológiáival, interaktív feladatokon keresztül begyakorolva azt. Az elsajátított ismereteket a projekt munka során alkalmazták, és akció tervet készítettünk iskolánk környezet- és energiatudatosabbá tételére.
A tervek megvalósítása az elkövetkező időszak feladatai lesznek. Szerdán több regisztrált csapattal a Fenntarthatósági Kupa, internetes versenyen vettünk részt. Ezt követően természetfilmek megtekintésével szembesülhettek diákjaink a jelenleg is tapasztalható globális problémákkal, pusztuló jelenünkkel, veszélybe kerülő jövőnkkel.
 

„A világ amit teremtettünk a gondolkodásunk eredménye;
nem lehet megváltoztatni gondolkodásunk megváltoztatása nélkül.”
(Albert Einstein)


Ballagás 2017.

Tovább a képekhez...


Szerezz piacképes szakmát a Surányiban!

OKJ szám

Szakma megnevezése

Iskolai előképzettség

További feltétel

Képzési idő

54 525 02

AUTÓSZERELŐ

érettségi

egészségügyi alkalmasság

2 év

54 723 01

GYAKORLÓ ÁPOLÓ

54 341 01

KERESKEDŐ

54 815 01

FODRÁSZ

egészségügyi- és pályaalkalmasság

54 811 01

VENDÉGLÁTÁSSZERVEZŐ

34 811 03 

PINCÉR

10. befejezett évfolyam

34 811 04

SZAKÁCS

34 525 06

KAROSSZÉRIALAKATOS

egészségügyi alkalmasság

34 525 03

GÉPI FORGÁCSOLÓ

35 521 01

CNC GÉPKEZELŐ

Forgácsoló*

egészségügyi alkalmasság

1 év

55 723 01

ÁPOLÓ

Gyakorló ápoló

*34 521 03 illetve 31 521 09 1000 00 00 Gépi forgácsoló, vagy

54 521 03 illetve 54 521 01 0000 00 00 Gépgyártástechnológiai technikus, vagy

31 5233 14 illetve 51 5233 01 Fémforgácsoló szakképesítés

A 2017/2018-as tanévben iskolarendszerű képzés keretén belül tanulhatsz szakmát közismereti oktatás nélkül

INGYENESEN SZEREZHETSZ MÁSODIK SZAKMÁT A FELNŐTTOKTATÁS KERETÉN BELÜL!

TANULÓI JOGVISZONY, NINCS FELSŐ KORHATÁR!

Ajánljuk mindazoknak, akik

Igénybe vehető juttatások:

Képzéseinkre jelentkezési lap ide kattintva letölthető...

További felvilágosítást nyújtanak:

Láda István műszaki igazgatóhelyettes

Gócza Lászlóné gyakorlati oktatásvezető

elérhetőségek:

tel.: 48/310-822

e-mail: iskola@suranyi-szki.sulinet.hu

 

 


 

Szakmák Éjszakája a Surányiban

2017. április 21.

Az eseményen készült fotókhoz ide kattints...

 


Névadónk, Surányi Endre születésnapja alkalmából rendezett
koszorúzási ünnepségünk
és a Surányi vetélkedő képekben (2017.04.20-21)

Az eseményen készült fotókhoz ide kattints...

 


A prospektus itt található...

A részletes programok ide kattintva megtekinthetőek...

 

Töltsük együtt ezt az éjszakát!

 

 

 

 


 

Megemlékezés a holokauszt áldozatainak emléknapja alkalmából

Tovább a képekhez...

Radnóti Miklós:

Töredék (részlet)

            Oly korban éltem én e földön,

mikor az ember úgy elaljasult,

hogy önként, kéjjel ölt, nemcsak parancsra,

s míg balhitekben hitt s tajtékzott téveteg,

befonták életét vad kényszerképzetek.  

2017. április 12-én a holokauszt áldozataira emlékeztünk. Az iskola tanulói Radnóti költészetét középpontba állítva idézték fel a korszak borzalmait, majd a műsor zárlatában a zsidó hagyományoknak megfelelően köveket raktak le az áldozatokra emlékezve. Így próbáltunk 70 év távlatából visszatekinteni a történelem egyik legsötétebb korszakára, azzal a céllal, hogy mi, akik mindezt nem éltük át, értékelni tudjuk az életet, és hogy többet senki másnak ne kelljen annyi szenvedésről beszámolnia, mint Radnóti Miklósnak.


 

Tavaszi zsongás a Surányiban - Költészet napi megemlékezés és útravaló műsor a végzősöknek

Tovább a képekhez...

 


 

Digitális Téma-nap a Surányiban

Tovább a képekhez...

Az idén először iskolánk is csatlakozott az országos Digitális Témahét eseménysorozathoz. Egy Digitális Téma-napot rendeztünk, melynek témája korunk egyik legégetőbb kérdése, a környezetvédelem volt.

A napnak nagy sikere volt,  a kilencedik évfolyamos szakgimnáziumi osztályok több mint 60 fő tanulója dolgozta fel a témát interaktív, digitális, kooperatív módon. Volt filmvetítés, projekt-feladatok, tesztek, szelektív hulladék újrahasznosítás, készültek plakátok és Powerpoint-os bemutatók.

Egy kisebb méretű napelem került iskolánk tetőszerkezetére, melynek energiájával egy digitális órát üzemeltetünk az intézmény aulájában. Ezzel szeretnénk felhívni diákjaink figyelmét a megújuló energia fontosságára.

A nap folyamán nemcsak feldolgoztuk a megújuló energiák felhasználásának előnyeit, de a Téma-nap egy játékos vetélkedő is volt egyben, így díjaztuk a legügyesebb osztályt és a legötletesebb plakátot.

Az eredményhirdetésnél nehéz dolgunk volt, mivel az osztályok fej-fej mellett haladtak, pontokat szereztek fizika órán (címer, plakát, csoportmunka, keresztrejtvény elkészítésével), valamint informatika órán (Kahoot kvíz játékkal és Powerpoint-os bemutató készítéssel, s annak előadásával).

Első helyen a 9/B osztály végzett, míg a megosztott második helyen a 9/C és a 9/A osztályok. Külön dicséretben részesült a 9/A osztály az informatika órai, a 9/C osztály a fizika órai teljesítményükért. A legötletesebb plakát különdíját két 9/C osztályos tanuló kapta, Váradi Veronika és Tiszafüredi Renáta.

Egy jól sikerült napot zártunk, játékosan, digitálisan, változatos módszerekkel hívtuk fel tanulóink figyelmét arra, hogy környezettudatos felnőttekké váljanak.

A nagy sikerre való tekintettel jövőre folytatjuk…

 


 

Beiskolázási rangsor tanulmányi területenként 2017

Kérem kattintson a megfelelő tanulmányi terület kódjára a rangsor megtekintéséhez!

3001 tanulmányi terület kód    3002 tanulmányi terület kód    3003 tanulmányi terület kód

3004 tanulmányi terület kód    3005 tanulmányi terület kód    3006 tanulmányi terület kód

3011 tanulmányi terület kód    3012 tanulmányi terület kód    3013 tanulmányi terület kód

3014 tanulmányi terület kód    3015 tanulmányi terület kód    3016 tanulmányi terület kód

3017 tanulmányi terület kód    3018 tanulmányi terület kód    3019 tanulmányi terület kód

3020 tanulmányi terület kód    3021 tanulmányi terület kód    3022 tanulmányi terület kód

3023 tanulmányi terület kód

 


 

A programok ide kattintva megtekinthetőek...

 

Töltsük együtt ezt az éjszakát!

 

 

 

 


 

 

Iskolai megemlékezés a veronai buszbaleset áldozatairól

 

Az Ózdi SZC Surányi Endre Szakképző Iskolája és Kollégiuma teljes közössége őszinte részvétét fejezi ki a hétvégi olaszországi busztragédiában elhunyt áldozatok hozzátartozóinak, barátainak.

 


Tájékoztatás ingyenes idegen nyelvi- és informatikai képzésről

2017. február elejétől a budapesti és vidéki szakképzési centrumokban ismét lehetőség nyílik arra, hogy INGYENES nyelvi, informatikai és vállalatvezetési képzésen vegyenek részt az érdeklődők.

Általános tudnivalók az 1 éves (keresztféléves) esti képzésről:

Óraszámok: 504 óra, melyből kb. 60% (310 óra) idegen nyelv (angol vagy német), 30% informatikai ismeretek, 10% vállalatirányítási ismeretek.

Az 1 éves képzés neve és nyelvi szintje:

1.) Kis- és középvállalkozások ügyvezetője I. (OKJ 35 345 01) – kezdőről alapfokú nyelvvizsgáig.
2.) Kis- és középvállalkozások ügyvezetője II. (OKJ 55 345 01) – alapfokú szintről középfokú nyelvvizsgáig.

Jelentkezési feltételek:

Kis- és középvállalkozások ügyvezetője I. (OKJ 35 345 01)
(1 éves, esti felnőttoktatás)
bemenet: alapfokú iskolai végzettség és bármilyen szakképesítés/szakmai

Kis- és középvállalkozások ügyvezetője II. (OKJ 55 345 01)
(1 éves, esti felnőttoktatás)
bemenet: érettségi vagy szakközépiskolai érettségi végzettség és bármilyen szakmai végzettség (ide értve a régi szakközépiskolákban az érettségi bizonyítvánnyal tanúsított szakmai végzettséget is), és B1 szintű nyelvtudás az oktatott nyelvből.
 

A képzés megkezdése előtt a képzésre jelentkező szintfelmérő teszten vesz részt.

Bármely felsőoktatásban szerzett végzettség elfogadható a Kis- és középvállalkozások ügyvezetője képzések szakmai előképzettségeként.

Bővebb felvilágosítás és jelentkezés az alábbi elérhetőségeken:

A nyelvtanfolyammal kapcsolatos további információkat folyamatosan szerezhet személyesen a helyszínen, illetve a 48/310-822-es telefonszámon, továbbá e-mail címünkön (iskola@suranyi-szki.sulinet.hu).


http://www.kormany.hu/hu/nemzetgazdasagi-miniszterium/munkaeropiaci-es-kepzesi-allamtitkarsag/hirek/januar-20-ig-lehet-jelentkezni-keresztfeleves-szakkepzesekre

 


Kedves pályaválasztás előtt álló fiatalok!

Ha még nem sikerült eldöntened, milyen irányban szeretnél továbbtanulni, milyen szakmát is válassz magadnak, látogass el hozzánk az Európai Szakképzési Hét Nyitott Kapuk Napja rendezvényére 2016. december 7-én!

Itt ismét ízelítőt kaphatsz az intézményünkben oktatott, piacképes szakmák szépségéről és azok gyakorlati hasznosságáról.

A rendezvény programjait az alábbi linkre kattintva ismerheted meg.

Megjelenésedre feltétlenül számítunk! Próbáld ki magad az egyes szakmákban!

Európai Szakképzési Hét Nyitott Kapuk Napja programjai intézményünkben

 


Surányis szalagavató 2016. november 25-26.

Képek - szalagavató 2016.11.25 (péntek 18 óra)

Képek - szalagavató 2016.11.26 (szombat 18 óra)


 

Pályaválasztási Kiállítás (Miskolc, 2016. november 16-17.)

Tovább a képekhez...


 

 

Kedves Fiatal!

Az alábbi linken megtalálod legújabb 2017/2018-as tanévre szóló felvételi tájékoztató kiadványunkat, benne képzéseinkkel és a felvételivel kapcsolatos legfontosabb információkkal.

A pályaválasztási kiadvány ide kattintva letölthető...

Továbbá a bal oldali menüsor "Képzéseink" részében a szakmák nevére kattintva bővebb információkat is szerezhetsz az adott képzésről!


8. osztályosok figyelem!

Nyílt napok a Surányiban!

 

A pályaválasztás előtt álló, általános iskolás tanulók számára nyílt napokat szervez az intézményünk.

Ezeken a napokon az általános tájékoztatáson túl betekintést nyerhetnek a részvevők az iskola mindennapi életébe, tantermi órákat, gyakorlati csoportfoglalkozásokat, tanműhelyeket, a kollégiumot és minden jelentős helyszínt meglátogathatnak.

Időpontok:

2016. november 9. (szerda, 8 órától)

2016. november 14. (hétfő, 8 órától)

 

Szeretettel várunk minden 8. osztályos tanulót, szüleiket és kísérő tanáraikat!

 

 


 

Ingyenes angol és német nyelvtanfolyam indul a Surányiban!

 

Az ingyenes nyelvtanfolyamra bárki jelentkezhet kortól függetlenül.

A képzés időtartama: 1 év.

A képzés tartalma: 300 óra idegen nyelv- és 150 óra informatikai-, valamint egyéb ismeret.

A képzés formája esti tagozat (heti 2-3 alkalom).

A képzés végén a résztvevők OKJ vizsgát tehetnek (ez nem kötelező, aki nem tesz záróvizsgát, annak is rendkívül hasznos lesz).

A képzést különösen ajánljuk a kis- és középvállalkozóknak (kkv), és mindenkinek aki idegennyelvi és informatikai ismeretekhez kapcsolódó feladatokat kíván ellátni.

A tanfolyamok 2016. szeptember 20 és 30. között indulnak a Surányiban.

A nyelvtanfolyammal kapcsolatos további információkat folyamatosan szerezhet személyesen a helyszínen, illetve a 48/310-822-es telefonszámon, továbbá e-mail címünkön (iskola@suranyi-szki.sulinet.hu).

A jelentkezési lap innen letölthető...

 

 


 

Évnyitó ünnepély 2016. szeptember 1.

Tovább a képekhez...


 

FIGYELEM!!!

Még jelentkezhet az esti munkarend szerinti 2 éves, érettségi vizsgára felkészítő oktatásra.

Feltétel: szakmai bizonyítvány megléte.

 

 


 

A 2016/2017-es tanévre meghirdetett
esti munkarendes két éves érettségi vizsgára felkészítő oktatás
első tanítási napja 2016. szeptember 05.

Az 1. óra 14.30-kor kezdődik.

 

 


Iskolatitkárt keresünk intézményünkbe!!!

 

A hirdetés részletes szövege ide kattintva megtekinthető...

 

 

 


 

 


Ballagás 2016.

Tovább a képekhez...


Névadónk, Surányi Endre születésnapja alkalmából rendezett
koszorúzási ünnepségünk képekben (2016.04.22)

Az eseményen készült fotókhoz ide kattints...

 


Szakmák Éjszakája a Surányiban

2016. április 15.

Az eseményen készült fotókhoz ide kattints...

 


A programok ide kattintva megtekinthetőek...

A programok kezdési ideje pedig itt található...

 

Töltsük együtt ezt az éjszakát!

 

 


Beiskolázási rangsor tanulmányi területenként 2016

Kérem kattintson a megfelelő tanulmányi terület kódjára a rangsor megtekintéséhez!

301 tanulmányi terület kód    302 tanulmányi terület kód    303 tanulmányi terület kód

304 tanulmányi terület kód    305 tanulmányi terület kód    306 tanulmányi terület kód

307 tanulmányi terület kód    308 tanulmányi terület kód    309 tanulmányi terület kód

311 tanulmányi terület kód    312 tanulmányi terület kód    313 tanulmányi terület kód

314 tanulmányi terület kód    315 tanulmányi terület kód


Szerezz piacképes szakmát a Surányiban!

OKJ szám

Szakma megnevezése

Iskolai előképzettség

További feltétel

Képzési idő

54 525 02

AUTÓSZERELŐ

érettségi

egészségügyi alkalmasság

2 év

52 723 01

GYAKORLÓ ÁPOLÓ

54 341 01

KERESKEDŐ

52 815 01

GYAKORLÓ FODRÁSZ

egészségügyi- és pályaalkalmasság

54 811 01

VENDÉGLÁTÁSSZERVEZŐ - VENDÉGLŐS

34 811 03 

PINCÉR

10. befejezett évfolyam

34 811 04

SZAKÁCS

34 341 01

ELADÓ

egészségügyi alkalmasság

34 525 03

GÉPI FORGÁCSOLÓ

35 521 01

CNC GÉPKEZELŐ

Forgácsoló*

egészségügyi alkalmasság

1 év

55 723 01

ÁPOLÓ

Gyakorló ápoló

*34 521 03 illetve 31 521 09 1000 00 00 Gépi forgácsoló, vagy

54 521 03 illetve 54 521 01 0000 00 00 Gépgyártástechnológiai technikus, vagy

31 5233 14 illetve 51 5233 01 Fémforgácsoló szakképesítés

A 2016/2017-es tanévben iskolarendszerű képzés keretén belül tanulhatsz szakmát közismereti oktatás nélkül

INGYENESEN SZEREZHETSZ MÁSODIK SZAKMÁT A FELNŐTTOKTATÁS KERETÉN BELÜL!

TANULÓI JOGVISZONY, NINCS FELSŐ KORHATÁR!

Ajánljuk mindazoknak, akik

Igénybe vehető juttatások:

Képzéseinkre jelentkezési lap ide kattintva letölthető...

További felvilágosítást nyújtanak:

Láda István műszaki igazgatóhelyettes

Gócza Lászlóné gyakorlati oktatásvezető

elérhetőségek:

tel.: 48/310-822

e-mail: iskola@suranyi-szki.sulinet.hu

  

Surányis Flashmob a kazincbarcikai általános iskolákban

Tovább a videóhoz...


Adventi irodalmi délelőtt a Surányiban

Tovább a képekhez...

P. Dányi Gabriella legújabb kötetének - A láng fellobban - bemutatójára került sor a Surányiban.

A Dózsa György úti Tagiskola másodikosai mellett a surányis diákok adtak elő alkotásokat a kötetből, Bulláné Farkas Beáta, és Lehotzky Katalin felkészítő munkájának köszönhetően. Ezt követően Bíró Anikó mutatta be a költőnő munkásságát. A rendezvényen fellépett önálló műsorával Dányi Krisztián, aki nagyszerű humorával, az előadott versekkel, dalokkal magával ragadta a közönséget.

Ezen az irodalmi adventi délelőttön lobbant fel a surányis adventi koszorú harmadik gyertyája, amelyet Lombeczkiné Budai Margit igazgatóhelyettes gyújtott meg Bak Judit, és Nagy Attila pedagógusok közreműködésével.

Nagyszerű közös munka volt ez a délelőtt, amelyből a Diákönkormányzat, és számos tanuló is kivette a részét.


 

Surányis szalagavató 2015. november 20-21.

Képek - szalagavató 2015.11.20 (péntek 15 óra)

Képek - szalagavató 2015.11.20 (péntek 18 óra)

Képek - szalagavató 2015.11.21 (szombat 17 óra)


 

Kedves Fiatal!

2015. november 4-én és november 11-én iskolánkban nyílt napot tartunk, melyre szeretettel várjuk a 8. osztályos tanulókat, szüleiket és minden érdeklődőt.

A pályaválasztási kiadvány ide kattintva letölthető...

 


Október 23-i ünnepség

Tovább a képekhez...


 

I. helyezést ért el a Surányi leány futballcsapata

Tovább a képekhez...

2015.10.06-án a Szakszervezetek Országos Diák-sportszövetség Egyesületének meghívásos kispályás regionális döntőjén vettünk részt Ózdon, ahol az Ózdi SZC Surányi Endre Szakképző Iskolája és Kollégiumának leány csapata a rangos mezőny I. helyét szerezte meg.

Az első hely mellé a torna legjobb kapusának járó díjat is elhoztuk, Kovács Enikő személyében.

A győztes csapat tagjai: Kovács Enikő, Ruszó Szimonetta, Pányi Natália, Tóth Dzsenifer, Fehér Krisztina, Nagyfejő Réka, Rézműves Letícia, Begre Zsanett (felkészítők: Perjési Zoltán, Vágási Zoltán)


 

Megemlékezés a Surányiban az Aradi vértanúk emléknapja alkalmából

   


Kazincbarcikai Állásbörze a Surányiban

Tovább a képekhez...

2015. szeptember 24-én az Ózdi SZC Surányi Endre Szakképző Iskolája és Kollégiuma adott helyet az Eötvös József program keretein belül a Kazincbarcikai Állásbörzének, amelynek fő célcsoportjai a kazincbarcikai közép- és szakképző iskolákban tanuló növendékek voltak.

 A rendezvényen érdeklődői oldalról többek között a kazincbarcikai iskolák képviseltették magukat érintett tanulóikkal és kísérő tanáraikkal, illetve bemutatói oldalról pedig az iskolák profiljához, képzési struktúrájához illeszkedő cégek, vállalatok vettek részt. A rendezvényen a cégek a diákok számára betekintést nyújthattak működésükbe, kultúrájukba és természetesen a cégen belüli aktuális és hosszabbtávú álláslehetőségekbe is.

 A rendezvény kísérő eseménye a kazincbarcikai középiskolák bemutatkozása volt. Kazincbarcika és környékének 8. osztályos általános iskolás tanulói nagy érdeklődéssel ismerkedtek meg az intézmények képzési kínálatával.

Dányi Donát


 

VÁLTOZÁS!!! A jelentkezési határidő 2015. szeptember 11.

A jelentkezési lap ide kattintva letölthető!


 

Évnyitó ünnepély 2015. szeptember 1.

Tovább a képekhez...


 

 

Beiskolázási rangsor tanulmányi területenként 2015

Kérem kattintson a megfelelő tanulmányi terület kódjára a rangsor megtekintéséhez!

01 tanulmányi terület kód    02 tanulmányi terület kód    03 tanulmányi terület kód

04 tanulmányi terület kód    05 tanulmányi terület kód    06 tanulmányi terület kód

07 tanulmányi terület kód    11 tanulmányi terület kód    12 tanulmányi terület kód   

 13 tanulmányi terület kód    14 tanulmányi terület kód

 


 

Javítóvizsga időpontja:

2015. augusztus 18-19.

Az első vizsganapon reggel 9 órakor minden javítóvizsgázó tanulónak kötelező megjelennie!

 


 

Ballagás 2015.

Tovább a képekhez...


Tortadíszítő kézműves foglalkozás Horváth Kálmánné segítségével

Tovább a képekhez...


Nagyanyáink háztartása ünnepség és kiállítás

Tovább a képekhez...


Névadónk, Surányi Endre születésnapja alkalmából rendezett
koszorúzási ünnepségünk képekben (2015.04.23)

Tovább a képekhez...


"Surányi vetélkedő" képekben (2015.04.21)

Tovább a képekhez...


 

Nagyházi Zoltán tanár úr előadása a holokauszt áldozatainak emléknapja alkalmából

Tovább a képekhez...

Radnóti Miklós:

Töredék (részlet)

            Oly korban éltem én e földön,

mikor az ember úgy elaljasult,

hogy önként, kéjjel ölt, nemcsak parancsra,

s míg balhitekben hitt s tajtékzott téveteg,

befonták életét vad kényszerképzetek.  

Az Országgyűlés 2000. évi döntése szerint 2001-től minden évben április 16-án tartják meg Magyarországon a holokauszt magyarországi áldozatainak napját.

Pokorni Zoltán akkori oktatási miniszter a budapesti gettó felszabadításának 55. évfordulóján, 2000. január 18-án javasolta, hogy a középiskolákban minden évben ezen a napon emlékezzenek meg a holokausztról, annak emlékére, hogy 1944-ben április 16-án kezdődött meg az akkor Magyarországhoz tartozó Kárpátalján a zsidók gettókba zárása, majd deportálása. A népirtás az ország 1944. március 19-i német megszállásával indult, ám az előzmények egy negyed századdal előbb kezdődtek.


 

József Attilára emlékeztünk a Költészet napja alkalmából

Tovább a képekhez...

Bár a magyar költészet napja, amelyet 1964 óta tartanak József Attila születésnapján, csak április 11-én, szombaton lesz, már ma pénteken elindult az évforduló előtt tisztelgő programsorozat városunkban.

A Kazincbarcikai Surányi Endre Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium közössége irodalmi teaházat rendezett a délelőtt folyamán. Az eseményen köszöntőt mondott Vattay József intézményvezető, majd Siető Katalin megemlékezésében felidézte az első költészetnapi eseményeket, illetve a sajtóban megjelent cikkekből olvasott fel.

A rendezvényen Közreműködött Gera József tanár úr, aki József Attila megzenésített verseiből adott elő, valamint Csorbáné Lehoczky Katalin tanárnő és az iskola ifjú költő jelöltjei, akik mindannyian a saját költeményeiket mondták el.

 A rendezvényen megjelentek tájékoztatást kaptak arról is, hogy az iskola tanulói már korábban elkezdtek készülni e neves napra, hiszen a költő születésnek 110. évfordulójára meghirdetett videó pályázatra küldtek be pályamunkát. A mű a közönségszavazaton második helyen végzett, a szakmai zsűri pedig még nem tette közzé a végeredményt. A videó az alábbi linken tekinthető meg: https://www.youtube.com/watch?v=oevx8MKwjvc

 Siető Kata


 

Látogatás a kazincbarcikai mentőállomáson

Tovább a képekhez...

A Kazincbarcikai Surányi Endre Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium - ápoló szakos tanulói látogatást tettek a legközelebbi mentőállomáson. A kazincbarcikai mentőállomás 2006-ban költözött át a Mátyás király úti régi helyről a Május 1. úton lévő új épületbe, ami a kórház területén van, a régi véradó állomás épületében, amit teljesen átépítettek és vált alkalmassá a dolgozók és a kocsipark befogadására. A tanulók megtudhatták, hogy jelenleg Kazincbarcikán négy mentőautó (Toyota - Ford) és 1 esetkocsi (Mercedes Sprinter) dolgozik.  A mentőautón szakápoló és gépkocsivezető teljesít szolgálatot, Az esetkocsi személyzete egy fő mentőtiszttel bővül. A tanulók megtekinthették az esetkocsit, megismerkedhettek felszereltségével, ami jelenleg elérhető legkorszerűbb felszerelésekből áll, amit a személyzet profi módon tud használni  A felszerelésben megtalálható EKG készülék, defibrillátor, vérgáz elemző készülék, cukormérő, infúziós pumpa, speciális kimentő-szállító és rögzítő eszközök, a gyógyszerek és kötszerek széles skálája is. Az intézmény 13/A és 14/B osztályok tanulóit Hoffman Attiláné és Tanner Orsolya tanárnők kisérték el.


 

Kézműves kupa 2015.

Tovább a képekhez...

Idén 13. alkalommal rendezte meg a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a„Kézműves Kupa” Nemzetközi Meghívásos Fodrász, Kozmetikus, Műköröm-díszítő, építő és lábápoló Bajnokságot.

A rendezvény Magyarország legtöbb versenyzőt vonzó szakmai eseménye. A háromszáznál is több résztvevőt megmozgató verseny a miskolci Generali Arénában került megrendezésre. A rendezvényen a Kazincbarcikai Surányi Endre Gimnázium tanulói is kiemelkedően szerepeltek Csernyákné Nagy Judit és Szabóné Turcsik Karolina felkészítő pedagógusoknak köszönhetően.

 

Elért eredmények:

3. hely: Angyal Alex (klasszikus férfi vágás-szárítás)

5. hely: Horváth Cintia (marcell vízhullám készítése)

6. hely: Pápai Alexandra (marcell vízhullám készítés)

  

Siető Kata


 

Rendhagyó média óra a Surányiban

Tovább a képekhez...

„Pillanatképek a médiaoktatás lehetőségeiből” címmel projektzáró, és sajtónapi ünnepi rendkívüli órát tartottak a Surányiban.

A mozgókép és médiaismereti óra keretein belül a megjelentek ízelítőt láthattak az Online média felhasználási lehetőségeiről.

A gondos előkészületek során a díszletek a helyükre kerültek, az rendszergazda kipróbálta a technikát, és kiosztásra kerültek feladatok a csoportmunkákhoz, hiszen az óra során aktívan részt vettek a megjelent osztály tanulói is. Az első csoport a Sajtó napról emlékezett meg, hiszen a néhány nappal ezelőtti március 15-e egyben a szabad magyar sajtó, a sajtószabadság napja is.

A második csoport előkészítette a „terepet”azaz bemutatta az óra külső kapcsolatát. aki nem más volt, mint az iskola volt tanulója, aki jelenleg Los Angelesben él.

Az internetes kapcsolat során Hasulyó János ismertette a jelenlévőkkel, hogy pillanatnyilag milyen dokumentumfilmet forgat, valamint beszámolt munkájáról, különös tekintettel részvételére a filmgyártás ünnepi rendezvényein.

A Klementné Bíró Anikó tanárnő által moderált óra során a tanulók felelevenítették a Golden Glob és az Oscar díjak jelentőségét is, kiselőadásokkal illetve 1-1 rövidfilmmel. Az egész rendezvény hangulatát közvetlenebbé, családiasabbá tették „Hasu”volt tanárai, kollégái, akik 1-1 rövid kis üzenettel idézték fel kapcsolatukat az éteren keresztül.

Az óra során tapasztaltak alapján elmondható, hogy a média tudásátadása tehát nem értelmezhető szűken, nem korlátozódik a tudományos ismeretterjesztésre. Tanárnőnek sikerült elérnie, hogy a befogadó közönséget nyitottá, érdeklődővé tegye, amelyben segítségére volt a különböző kommunikációs, online médiát segítő technikai eszköz.

Siető Kata


 

Március 15-i ünnepségünk képekben

Tovább a képekhez...


Surányi pályaválasztási kiadvány 2015/2016

Letölthető innen

 


 

Tavaszváró kiállítás a Surányiban

Tovább a képekhez...

2015. március 5-én Tavaszváró hímes tojás kiállítás megnyitására került sor a Kazincbarcikai Surányi Endre Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium székhelyintézményében.

A rendezvényen felléptek A Tompa Mihály Református Általános Iskola tanulói: Kovács Gréta 7.a és Major Dávid 7.b osztályos tanuló, továbbá a Kazincbarcikai Surányi Endre Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégiumból: Magyari Kinga tanárnő, valamint Bandula Judit 11/N és Barta Patrícia 10/D

osztályos tanulók. Az intézmény tanári folyosóján berendezésre került Tavaszváró hímes tojás kiállítást Klementné Bíró Anikó tanárnő nyitotta meg. A rendezvény után Tojásfestő bemutató foglakozást tartott: Zsuponyóné Ujváry Mária, a putnoki Gömöri Múzeum igazgatónője, aki a kiállítási anyagot az intézmény rendelkezésére bocsájtotta.

Siető Kata


 

„Kell még egy szó”- A Magyar kultúra napja a Surányiban

Tovább a képekhez...

2015. január 22-én a Magyar Kultúra napja alkalmából megemlékezésre és kiállítás megnyitónkra került sor a Kazincbarcikai Surányi Endre Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium székhelyintézményében

A rendezvényen köszöntőt mondott Vattay József intézményvezető, majd a Himnusz születéséről Klementné Bíró Anikó tanárnő mesélt.

Ezt követően az intézmény tanári folyosóján berendezésre került Ex Libris kiállítást Zsuponyóné Ujvári Mária, a putnoki Gömöri Múzeum igazgatónője nyitotta meg.

Az esemény során közreműködött még: Gera József tanár úr, Csík Beáta tanárnő, valamint Bandula Judit 11/N, Barta Patrícia 10/D, Novák Dézi 11/C, Mikó Nikoletta 12/5 és Mikó László 10/7 osztályos tanuló.

Siető Kata 

Advent - II. gyertyagyújtás a Surányiban

Tovább a képekhez...


 

Advent - I. gyertyagyújtás a Surányiban

Tovább a képekhez...

A Kazincbarcikai Surányi Endre Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium aulájában, is meggyújtották az adventi koszorú első gyertyáját. A rövid kis ünnepségen Ujlaki Anita 14/D osztályos tanuló, valamint Bartha Patrícia és osztálytársai- a 10. D osztály tanulói, - hangolták rá a jelenlévőket az adventi várakozás időszakára. Ezt követően igazgató úr köszöntőjében hangsúlyozta, hogy az elkövetkezendő - karácsonyig tartó - időszaknak az egyik legfontosabb eleme a péntek délelőttönként tartott adventi gyertyagyújtás, amely aztán majd minden surányis diák meghatározó élményévé is válik.

 

A további gyertyagyújtások ideje és programjai:

A második gyertyagyújtás: 2014. december 5 (péntek), 10 óra 15 perc.

Fellépő: 10/D és 11/E osztály angol nyelvi csoportja (Magyari Kinga tanárnő vezetésével) és az intézmény Mikulása

A harmadik gyertyagyújtás: 2014. december 12. (péntek) 9 óra 30 perc.

Irodalmi adventi délelőtt: P. Dányi Gabriella költőnő: Béka lesz az ebihalból című könyvének bemutatója. Fellépő: Bulláné Farkas Beáta és növendékei, Dányi Krisztián színművész.

A negyedik gyertyagyújtás: 2013. december 19. (péntek) 9 óra 30 perc.

                        Fellépő: a székhelyintézmény felnőtt közösségének kórusa (ének+vers).

Siető Kata


 

Tájékoztató az Iskolai Közösségi Szolgálatról

Mint azt már tudjátok, a középiskolások számára feltétel az érettségi előtt 50 óra közösségi munka elvégzése. A legtöbb fiatal azonban tanácstalan, hiszen sokan nem önkénteskedtek még közülük, nem tudják, hol tevékenykedhetnének, hol lehet szükség a segítségükre.

Ennek érdekében tartott Klementné Bíró Anikó tanárnő (az intézmény IKSZ koordinátora) tájékoztatót a 9. évfolyamos szakközépiskolai tanulók részére.

Az előadáson megjelentek megtudhatták, hogy az iskolánk milyen szervezettel, otthonnal van kapcsolata.

Ezeken a helyeken – mint tudjuk – mindig szükség van önkéntesekre, akik segítenek a napi teendők elvégzésében, vagy éppen csak egy kis jókedvet hoznak néhány órára. A közösségi szolgálat segítségével a fiatalok megtanulhatják, milyen az, amikor fiatalon önzetlenül segítenek, és felismerhetik, hogy szabadidejüket, hasznosan, vidám környezetben is eltölthetik.

Siető Kata


 

 

Surányis szalagavató 2014. november 21-22.

Tovább a pénteki képekhez...

Tovább a szombati képekhez...

2014. november 21-22-én került sor a Kazincbarcikai Surányi Endre Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium székhelyintézményének szalagavató ünnepségeire, melyeknek az Egressy Béni Könyvtár, Sport és Művelődési Központ adott otthont. A két nap során, 11 osztály, 280 tanulója tűzhette fel a Surányis szalagokat.

A nagy nap előtt a végzősök sokat gyakoroltak az előadásokra, órák előtt, után, néha még alatt is. Jó volt úgy beérni az iskolába, hogy zene és táncoló csapatok fogadtak minket az aulában. Látszott a diákokon, hogy apait-anyait beleadva próbálják a legjobbat nyújtani. A sok próba meghozta a gyümölcsét!

A szalagavató ünnepség menete a hagyományoknak megfelelően zajlott. Először az irodalmi színpad és a végzős osztályok adtak műsort a tanáraiknak, szüleiknek, barátaiknak, majd sor került az est hivatalos részére, ahol a beszédek elhangzása után feltűzésre kerültek az osztályok által megálmodott szalagok.

A rendezvényeket megtisztelte jelenlétével többek között Demeter Zoltán úr, országgyűlési képviselő, Székelyné Varga Mária Ágnes asszony, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Kazincbarcikai Tankerületének igazgatója, Dr. Váradiné Nagy Andrea asszony, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Putnoki Tankerületének igazgatója, Ridlinger Zsolt úr, a Földművelésügyi Minisztérium vezető főtanácsosa.

 Siető Kata


 

Nemzetközi könyvjelzőcsere-program a Surányiban

   

A képek nagyobb méretben...

Az IASL (Iskolai Könyvtárak Nemzetközi Szervezete) évek óta szervez az Iskolai Könyvtárak Nemzetközi Hónapja alkalmából nemzetközi könyvjelzőcsere-programot. A projekt lényege, hogy a jelentkező iskolai könyvtárakat a résztvevő diákok számát figyelembe véve a szervezők összesorsolják egy másik országban található intézménnyel. A diákok által készített egyedi könyvjelzőket pedig a kisorsolt iskolák elküldik egymásnak. A könyvjelzőket úgy érdemes készíteni, hogy a készítő neve, e-mailje is rajta legyen, hogy a diákok felvehessék a kapcsolatot egymással. Az olvasást és az iskolai könyvtárakat népszerűsítő programban 2013-ban 22 ország 17 ezer diákja vett részt.

 Iskolánk a 2014/2015-ös tanévben csatlakozott első alkalommal az egyre népszerűbb programhoz. Az egyedi könyvjelzők készítésében több osztályunk diákjai is részt vettek Fóris Edina tanárnő irányításával, valamint az Iskolai Diákbizottság tagjai is segédkeztek. E-mailben vettük fel a kapcsolatot cserepartnerünkkel, az írországi Achill városában található Coláiste Pobail Acla iskolával. Nagy örömet jelentett diákjaink számára, amikor a várva várt könyvjelzőink 2014. november 17-én megérkeztek Írországból.

Kosik Ilona Judit 
könyvtárostanár


 

 

Pályaválasztási Kiállítás (Miskolc, 2014. november 12-13.)

Tovább a képekhez...


 

Október 23-i ünnepség

Tovább a képekhez...


Egészségnap a Surányiban

Tovább a képekhez...

Elmondhatjuk, hogy hagyománnyá vált, hogy az októberi hónap az egészségé a Surányiban.

A hónapot 2014 méter futással kezdtük a Magyar Diáksport napja alkalmából, október 18-án pedig Egészségnapot tartottunk. A program részeként a szervezők vérnyomás-, vércukor-, testsúly-, tüdőkapacitás-méréssel, hívták fel a figyelmet az egészséges életmódra. A délelőtt során, a tanítási órákon több előadás is elhangzott, szó volt drogról, alkoholról, dohányzásról, szenvedélybetegségekről, mentálhigiéniáról is.

A tornateremben Zumba bemutató várta az érdeklődőket, ahová a lelkesebb diákok be is állhattak egy kis testmozgásra. Az udvaron pedig egy vadonatúj mentőautóba tekinthettek be, ahol a mentős személyzet részletesen beszámolt arról, hogy a berendezések milyen célt szolgálnak. A vérnyomásmérőtől a szívmonitorig, oxigénpalackokat, vákuumágyat stb. – mindent meg lehetett nézni.

A napot a Diákönkormányzat azzal tette teljessé, hogy almát ajándékozott a Surányi Endre Szakképző Iskoláért Alapítvány jóvoltából az intézmény minden tanulója és dolgozója részére. Így a szombati napon egy-egy gyümölccsel a kezükben kezdhették meg a reggeli tanítást, illetve munkát a Surányisok. A vitamindús adományokkal és az egész napos programmal az volt a szervezők célja, hogy az egészséges életmódra és a sportolás fontosságára felhívják a figyelmet.

 Siető Kata


 

Nemzetközi pincér- és fodrász versenyen vettek részt tanulóink Rimaszombaton

   

Tovább a képekhez...                                                                    Tovább a képekhez...   

Közösen az EU-ban – Euroakademik Gastro 2014”

2014. október 2-3. között került megrendezésre a Szlovák testvériskolánk szervezésében a „Közösen az EU-ban –Euroakademik Gastro 2014” elnevezésű pincér, valamint hajszobrász verseny.

Az eseménynek a rimaszombati kultúrház adott otthont, ahol a két kategóriában 3 tanuló képviselte iskolánkat.

Pincéreinknek a művészet témakörében kellett megteríteniük egy ünnepi asztalt, összeállítaniuk az ünnepi menüt, majd a nemzetközi zsűri előtt prezentálni, hogy miért is esett erre a választásuk. A menüsort a híres magyar írók és zeneszerzők kedvenc és róluk elnevezett ételeit tartalmazták.

A fodrászoknak hosszú hajból kellett meghatározott időn belül alkalmi kontyot készíteni egy társasági rendezvényre, majd az alkalomhoz öltözött és a frizurához illő sminkben megjelent modellen ezt bemutatni.

A rövid felkészülési idő ellenére diákjaink méltó ellenfeleinek bizonyultak a lengyel, cseh, szlovák, ukrán és a más magyar iskolákból érkezett versenyzőknek.

 

Eredmények:

Pincér kategória:

Elek Krisztina és Géczy Levente 12/4 osztályos tanulók 5. helyezés

Felkészítő pedagógus: Lévay József

Fodrász kategória:

Feledi Réka 8. helyezés

Felkészítő pedagógus: Csernyákné Nagy Judit

 


 

Európa bajnok az iskolapadban

Tovább a képekhez...

Mindig gondot jelent az iskolavezetés és a diákönkormányzat számára ballagás előtt, hogy az végzős tanulók közül ki milyen jutalomban részesüljön. Azt hiszem, elmondhatjuk, hogy jól választottak a döntéshozók, amikor az elmúlt tanévben Spéth Norbertet terjesztették elő a polgármesteri dicséretre. Norbi a Surányi 13. évfolyamos diákja, aki korosztályában nemcsak az ország, de Európa egyik legjobb thai-boxosa is, sikert sikerre halmoz.

Legutóbb Krakkóban ért el kimagasló eredményt, ahol 60 kg-os súlycsoportban Európa bajnok lett.

Az eseményről megjelent a facebook-on egy élménybeszámoló, amely nagyon magával ragadott:

„a VB ezüstérmes, 60 kg-os Spéth Norbert volt még talpon a Krakkói viadalon. Szepesi Attila tavaly még junior versenyzője igen jó fizikai és mentális állapotban várta tapasztalt svéd ellenfelét az aranyért vívott csatában. Szepesi Attila és Rehák György mindent elkövettek Norbi formában tartásáért, a maroknyi érmes magyar szurkoló tábor pedig túlharsogta a csarnokot. Mindez nem volt még elég, kellett Norbi fegyelmezett rutinja, robbanékonysága, hogy három meneten keresztül végig verve ellenfelét egy csillogó arannyal zárja a magyar szereplést.”

A 19 éves fiatalember kérésemre mesélt családjáról, tanulmányairól, illetve arról hogy került kapcsolatba a thai-boksszal:

1995.04.30-án születtem Miskolcon. Szüleimmel, két bátyámmal és húgommal élek Szirmabesenyőben. Általános iskolai tanulmányaimat a Színyei Merse Pál Általános és Művészeti Alapfokú Iskolában végeztem el, majd a Kazincbarcikai Surányi Endre Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégiumban érettségiztem le. Kazincbarcikára a sport miatt kerültem fel, mivel 4 éve egy barátommal letévedtem thai - box edzésre, ahol a családias légkör és kedves csapat miatt megragadtam és napjainkig lelkesen járok edzésre.”- mondta el Norbi.

Szepesi Attila a kazincbarcikai Küzdő SE edzője révén tanulta meg az első fogásokat, és a mai napig együtt edzenek.

Norbinak kemény edzéseken kell megfelelnie Miskolcon és Kazincbarcikán egyaránt: heti 9 alkalommal, de verseny felkészülési időszakban heti 12 alkalommal látogat le az edzőterembe. Elmondása szerint „Nagy lemondással is jár a sport mivel súlycsoportonként is szűrik a versenyzőket tehát szinte állandóan diétázom követett étrenddel.”

Eddigi eredményeiről a következőket mesélte: „Több éve versenyzem is, eleinte házi bajnokságokon indultam majd a későbbi sikerek miatt nagyobb volumenű nemzetközi mérkőzéseken is részt vettem.”

Kiemeltebb eredményei:

Jelenleg az okt.18-26-án tartandó K1 felnőtt Európa bajnokságra készül.

Akaratát és kitartását az is bizonyítja, hogy az élen járó sportoló mindaddig, míg szervezete bírja, folytatni szeretné pályafutását, továbbá szeretné, ha a thai-box olimpiai sportággá is válna, hogy egyszer ő is kijuthasson az ötkarikás játékokra.

 Siető Kata


 

 

A Magyar Diáksport Napja a Surányiban

(2014. 10. 03.)

Tovább a képekhez...

 

2014. október 3-án iskolánk is csatlakozott a Magyar Diáksport Napja 2014. rendezvényhez.

Az esemény célja a sport népszerűsítése az egészséges életmód fontosságának tudatosítása, valamint a pozitív életszemlélet kialakítása.

A rendezvény helyszíne az intézmény sportpályája volt, ahol 2014 métert futottak a résztvevők.

 

Az első három helyre a következő tanulók futottak be:

1. Pozsgai Szabolcs (10/D)

2. Kerezsi Martin (10/D)

3. Rézműves József Zsolt (11/A)

Siető Katalin


 

Surányi Diáknap 2014.

Tovább a képekhez...

 

Az idén is megrendezésre került iskolánkban a Surányi Diáknap!

Mint az lenni szokott: csütörtök délután megtörtént a fociselejtező, pénteken délelőtt pedig elszabadult a diákság. . A főnap a diáknap megnyitásával indult amelyet a városi mazsorett csoport vezetett fel. Miután igazgató úr befejezte beszédét, megtörtént a hatalomátadás is, majd pedig sor került a verébtanulók avatására is. Némi csúszás után bár, de elkezdődött a Verébvetélkedő is. Hangos szurkolás mellett csinálták meg a viccesebbnél viccesebb feladatokat az osztályok. Végeredményben a 9/D osztály végzett az első helyen, de a többi 10 osztály is remekül szerepelt.

A felsőbb évesek sem maradtak program nélkül. Számos vetélkedőn vehettek részt tanulóink (karaoke, közlekedésbiztonsági vetélkedő, graffiti, digitális puzzle, sudoku, kisállat szépségverseny, sportversenyek) Vendégünk volt Kővári Botond író, aki „Jelenvagyunk.hu” elnevezéssel tartott író-olvasó találkozót. Hennázó foglalkozáson alkothattunk egymásnak „tetkókat”. Láthattunk még zumba és airsoft bemutatót, bővíthettük az egészségügyi ismereteinket az egészségügyi szobában. Előadást hallhattunk a drog, alkohol, dohányzás témakörben melyet Dr. Walid Salha pszichológus úr tartott. A rendezvényen bulizhattunk az iskolánk tanulóiból álló zenekarok koncertjén is: fellépett a Smogcity és Ricardó is.

Összességében, ez a diáknap is remekül sikerült. Amennyi rákészülést igénybe vett az apróságok, részletek kidolgozása, hamar vége lett. Már csak remélni tudom, hogy jövőre is hasonlót kaphatunk a leendő tizenegyedik évfolyamtól.

Az eseményekről részletes képes beszámolókat a galérián lehet megtekinteni.

Lizák Bettina 11. E


 

A középszintű szóbeli Informatika érettségi vizsga tematikája
(2014. október-november)

Letölthető innen

 

A középszintű szóbeli Magyar nyelv és irodalom érettségi vizsga tematikája
(2014. október-november)

Letölthető innen

 

A középszintű szóbeli történelem érettségi vizsga tematikája
(2014. október-november)

Letölthető innen

 


Évnyitó ünnepély 2014. szeptember 1.

Tovább a képekhez...

 

Első nap az iskolában

Az ősz első napján menthetetlenül elkezdődött a 2014/2015-ös tanév.

Az, amiről két és fél hónapig hallani sem akartunk, de aztán - ahogy már évek óta mindig, ahogy már megszoktuk, ahogy már egy icipicit vártuk is-, szeptember elsején, reggel nyolckor a Kazincbarcikai Surányi Endre Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégiumban is becsöngettek.

A székhelyintézményben 52 osztályban 1415 fő kezdte meg, vagy folytatja szakiskolai, vagy szakközépiskolai tanulmányait. A Deák Ferenc Szakképző és Művészeti Szakközépiskolai Tagiskolában pedig 491 fő.

Az eseményen Lombeczkiné Budai Margit intézményvezető-helyettese asszony, szólt a jelenlévőkhöz. Beszédében hangsúlyozta, olyan szakmák elsajátítását kell az intézménynek garantálnia, amelyek birtokában az itt végzett tanulók eredményesen el tudnak majd helyezkedni és helyt tudnak állni a munka világában.

Hozzátette, neki az a legfőbb vágya, hogy intézmény közösségének minden tagja szeresse, tekintse magáénak iskolánkat, őrködjön felette és tisztességen vegyen részt összetett tevékenységében, életében. Legyen büszke arra, hogy a Surányi közösségének tanulója ill. tagja lehet.

 

Végül pedig Marcel Proust szavait idézve nyitotta meg a 2014/2015-ös tanévet:

„A bölcsességet nem úgy kapjuk,

magunknak kell azt felfedezni,oly út után,

amelyet senki se tehet meg helyettünk,

senki se tud tőle megkímélni…”

  Siető Kata


 

Javító vizsga időpontjai!!!

Írásbeli vizsga időpontja: 2014. augusztus 21. 9 óra (csütörtök)

Szóbeli vizsga időpontja: 2014. augusztus 22. 8 óra (péntek)

 


Bocsa Diákolimpia: országos 5. helyezés

A Kazincbarcikai Surányi Endre, Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium diákjai 2014. május 06-án, a Budapesten megrendezett (VI. korcsoportos) Országos Bocsa Döntőn szerepetek eredményesen.

A 2013-2014. tanévi “Magyarország Bocsa Diákolimpia bajnoka” cím, és a további helyezések eldöntése mellett a szervezők célként tűzték ki, hogy a tehetséggondozás, mellet a diákok megismerjék ezt a egy látványos, szórakoztató és játékos sportágat.

Diákjaink a 6. helyen végeztek.

Csapattagok voltak: Szemács Csaba, Kurucz Attila, Vékony Viktor és  Budai Dávid

Felkészítő pedagógus: Oláh Zsolt


Elballagtak a Surányis diákok is

Tovább a képekhez...

A hosszú hétvége miatt a város több középiskolájában már szerdán délután megtartották a ballagásokat.

A hajnali eső után szerencsére kisütött a nap, így kellemes időben ballaghattak el a Kazincbarcikai Surányi Endre Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium végzősei is.

A rendhagyó osztályfőnöki órák után a virágátadás következett, majd megszólalt az utolsó csengő, és a fiatalok a feldíszített osztálytermeikből az iskola udvarára vonultak.

Eközben természetesen a hagyományos ballagási dalokat énekelték, a „Ballag már a vén diák” és a „Gaudeamus igitur” mellett felcsendült a”Most búcsúzunk és elmegyünk” kezdetű ének dallama is.

Az esemény hagyományos részének tekinthető vers, és a kísérettel előadott dalt követően a végzősök elköszöntek tanáraiktól és az iskolától, majd átadták az intézmény zászlaját az alsóbb éveseknek.

 

A rangos meghívott vendégek közül Demeter Zoltán országgyűlési képviselő úr üdvözölte a megjelenteket és beszédében felelevenítette a ballagásnak, mint szokásnak az eredetét.

Ezt követően Vattay József intézményvezető úr beszédében elmondta, mennyire boldog, hogy méltó módon, ünnepélyes keretek között az intézmény székhelyintézményében a tehetség kibontakoztatásának céljával bocsáthatják útjára 14 osztály 355 fő végzős tanulóját, akikre egyaránt büszke pedagógus, szülő, diák.

 

Ezek a tanulók az elmúlt években tovább öregbítették a többszintű szakemberképzésben elért eddigi eredményeket.

Az iskola Kazincbarcika és térségének, valamint Borsod-Abaúj-Zemplén Megyének meghatározó középfokú intézményeként a ballagó diákok közreműködésével is kimagasló eredményeket érhetett el a különböző szintű tehetséggondozásban, valamint a tanórán kívüli nevelésben.

Ott voltak minden felmenő rendszerű országos tanulmányi, sport és egyéb vetélkedőkön, amelyekben számos országos első helyet és egyéb értékes elismeréseket mondhat az intézmény magának.

Ennek eredményeként a rendezvény következő perceiben különböző dicsérő oklevelek kerültek átadásra melyek során 1-1 rövidke méltatás is elhangzott:

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Miskolci Tankerülete elismerő oklevelében részesült Rémiás Virág 12. G osztályos gimnáziumi tanuló.

Kazincbarcika Város Polgármesterének elismerő oklevelét Spéth Norbert 12.A osztályos szakközépiskolai tanuló vehette át.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elismerő oklevelében Csiki Zsuzsanna 12/6 és Blaha Máté, 12/3 osztályos szakiskolai tanulók részesültek.

A BorsodChem Zrt. elismerő oklevelét Kaulics Gellért, 12.B osztályos szakközépiskolai tanuló vehette át.

Végül a Surányi Dicsérő Oklevelek átadására került sor, amelyekben az alábbiakban felsorolt tanulók részesültek:

Ujlaki Anita13. D,

Ignéczi Árpád 12/1,

Czakó Adrienn, és

Poczdala Enikő12. C,

Boros Edina, 12. A,

Buzellák Bernadett, és

Holló Anna, 12. G,

Gyenes Martin, 12. B,

Nyárádi Péter, 12/2,

Ferenczi Dániel 12/6,

Székely Zsuzsanna 12. D,

Koós Viktória és

Gálik Martin 13.D osztályos tanulók.

 

Igazgató úr útravalóul Herbert Casson szavait nyújtotta:

„A jövő azoké, akik hisznek álmaik szépségében. Hasznos életcélt találni és azt kitartóan megvalósítani – ez az egyik titka minden olyan életnek, amelyet érdemes megélni.”

 Siető Kata


Névadónk, Surányi Endre születésnapja alkalmából rendezett
koszorúzási ünnepségünk képekben (2014.04.23)

Tovább a képekhez...


"Surányi vetélkedő" képekben (2014.04.15)

Tovább a képekhez...


Rendezvény a Surányiban a Magyar Költészet napja alkalmából (2014.04.11)

Tovább a képekhez...


TAROLTAK A SURÁNYISOK
A XV. FEKVENYOMÓ DIÁKOLIMPIA
ORSZÁGOS DÖNTŐJÉN

Tovább a képekhez...

Már évek óta a Magyar Erőemelő Szövetség céljai között szerepel, hogy a fekvenyomó sportot népszerűsítése a középiskolák tanulói és pedagógusai körében.

A fiatalok készségeinek, erkölcsi, akarati tulajdonságainak és fizikai képességeinek fejlesztése mellett lehetőséget nyújtanak arra is, hogy a fekvenyomó diákok eredményesen képviseljék iskolájukat a diákolimpiai döntőn.

A 2013/2014-es tanév „Magyarország Fekvenyomó Diákolimpia Bajnoka” címének, valamint a további helyezések eldöntésére Budapesten a Törökvész Úti Általános Iskolában került sor 2014. március 28-30. között

Kazincbarcikát a Kazincbarcikai Surányi Endre Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium diákjai képviselték.

 

Az általuk elért helyezések:

 

Lány csapat:

V. korcsoport II. hely

VI. korcsoport II. hely

 

Fiú csapat:

IV. korcsoport III. hely

V. korcsoport I. hely

 

Abszolút /összetett: II. hely

 

Egyéni eredmények:

Lányok:

 

IV. korcsoport:

Szűcs Eudoxia 1. hely

Lakatos Adrienn 3. hely

V. korcsoport:

Beri Réka 1. hely

Princz Erzsébet 2. hely

Katona Eszter 2. hely

Váradi Dorottya 2. hely

VI. korcsoport:

Ráth Virág (Deák Tagiskola) 1. hely

Ruszó Szimonetta 1. hely

Fiúk:

 

IV. korcsoport:

Csízi József 1. hely

Tógyer Attila 3. hely

V. korcsoport:

Nyíri Alfréd 1. hely

Bányász János 2. hely

Papp Dániel (Deák Tagiskola) 3. hely

VI. korcsoport:

Ferenczi Dániel 1. hely

 

 

 

Felkészítő pedagógusok: Gregusné Fórizs Anikó, Nagy Attila.

A résztvevő tanulók egy része nem ül a babérjain, hiszen 2014. április 12-én már újabb megmérettetésen vesznek részt Tiszaújvárosban.

Gratulálunk az elért eredményekhez és sikeres felkészülést kívánunk!

Siető Kata


Tanulóink újabb szép versenyeredményei

   

2014. március 22-én, Budapesten a Honvédelmi Minisztérium Kulturális Központjában rendezték meg a Szakmai Középiskolásokért Kulturális Egyesület közismereti vetélkedőinek döntőjét. A ”Magyarország az én hazám” komplex honismereti és műveltségi, az „Örökségünk ’48” történelmi, valamint az „Magyarok Európában” komplex állampolgári ismeretek” vetélkedőkön az ország középiskoláinak legeredményesebb diákjai vettek részt.

A közel 300 diák háromfős csapatokban, 3 kategóriában – gimnázium, szakközépiskola és szakiskola – mérte össze tudását.

A vetélkedő mindhárom versenyszámában, 2-2 kategóriában versenyeztek a Kazincbarcikai Surányi Endre Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium diákjai, amelyen az alábbi helyezéseket sikerült megszerezni:

A „Magyarország az én hazám” versenyen, Kazincbarcikai Surányi Endre Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium diákjai szakiskolai kategóriában 3. helyezést, szakközépiskolai kategóriában 8. helyezést értek el.

Az „Örökségünk ’48” vetélkedőn szakiskolai kategóriában 3. hely, szakközépiskolai kategóriában 12. hely jutott tanulóinknak.

A „Magyarok Európában állampolgári” vetélkedőn pedig szakiskolai kategóriában 2. helyen, szakközépiskolai kategóriában 7. helyen sikerült végeznünk.

A szervező egyesület, a SZAKE 1988-ban alakult, és az elmúlt több mint két évtizedben diákok ezreinek szervezett versenyeket, művészeti bemutatókat, fesztiválokat, kirándulásokat és táborokat. A „Magyarország az én hazám” ország ismereti vetélkedő 1983-ban került először megrendezésre. 1990 óta minden évben az „Örökségünk ’48” történelmi verseny keretében – nevéből adódóan – a reformkor, az 1948-49-es forradalom és szabadságharc, valamint a kiegyezésig tartó történelmi korszak történéseiből tehetik próbára magukat a diákok. 2000-ben útjára indult az „Magyarok Európában” állampolgári vetélkedő is, melynek célja, hogy a tanulók megismerjék a társadalmak működését, különböző korok demokratikus intézményeit, a NATO-t és az Európai Uniót.

Végül pedig az alábbi táblázatban a szép eredményeket elérő tanulók és felkészítőik neve olvasható.

Ssz.

Verseny megnevezése

Csapatok névsorai

Felkészítő pedagógus

1.     

„Magyarország az én hazám”

Szakiskolai csapat:

1. ) Kertesi Laura

2. ) Hegedűs Dalma

3. ) Inzsöl Kitti

Berzeviczi Beáta,

Siető Katalin

Zelena Zsuzsa

Szakközépiskolai csapat

1. ) Gere Dorottya

2. ) Medve Rebeka

3. ) Hauberger Balázs

2.     

„Örökségünk ’48”

Szakiskolai csapat:

1. ) Aug Éva

2. ) Pásztor Viktória

3. ) Kutczmann Vanda

Diczházi Zsolt

Szakközépiskolai csapat

1. ) Domonkos Evelin

2. ) Pozsgai Fruzsina

3. ) Pogorisky Anna

3.     

„Magyarok Európában”

Szakiskolai csapat:

1. ) Lőkös Alexandra

2. ) Kiss Bence

3. ) Bánhegyi László Marcell

Nagyházi Zoltán

Szakközépiskolai csapat

1. ) Kiszely Georgina

2. ) Tóth Dzsenifer

3. ) Kardos Noémi

 Gratulálunk az elért eredményekhez és további sok sikert kívánunk!

Siető Kata


"Miénk a város!" - lakóhelyismereti vetélkedő

Tovább a képekhez...

Az Egressy Béni Városi Könyvtár és az Idővár Nyugdíjas Kulturális Klub Kazincbarcika várossá nyilvánításának 60. évfordulója tiszteletére lakóhely ismereti és történeti komplex levelezős játékot hirdetetett „Miénk a város!” címmel. A játékban az általános iskolák felső tagozatos, illetve a középiskolák tanulóiból alakult öt fős csapatok vehettek részt segítő tanáraikkal együtt.

Az első három internetes fordulót követően 2014. március 3-án egy konferencia keretein belül került sor a döntőre az Egressy Béni Könyvtár, Kulturális és Sportközpont, klubtermében. A megjelent 11 csapat közül szakközépiskolai kategóriában a Kazincbarcikai Surányi Endre Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium „Barcikai ifjak” elnevezésű csapata bizonyult a legjobbnak.

A csapat tagjai voltak: Hegedűs Dalma, Kertesi Laura, Inzsöl Alexandra Kitti, Medve Rebeka, Gere Dorottya

Felkészítő pedagógusok: Berzeviczi Beáta, Siető Kata, Zelena Zsuzsa.

Siető Kata


Szakmai verseny Tornalján

Tovább a képekhez...

„Tornaljai Tehetségek” címmel nemzetközi verseny került megrendezésre 2014. február 27-én Tornalján. A verseny keretein belül bemutatkoztak fodrász, női ruhakészítő, ápoló, felszolgáló tanulók.

Városunkat kereskedő szakmában a Kazincbarcikai Surányi Endre Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium diákjai képviselték. Az értékesítéshez szorosan kapcsolódó szolgáltatás az esztétikus csomagolás, ajándékcsomag és ajándék kosárkészítés. Tanulóink méltóan képviselték iskolánkat és növelték jó hírnevét az elért eredménnyel.

 Bíró Evelin két kategóriában végzett első helyen, míg Szabó Alexandra 3. helyezést ért el.

Felkészítő pedagógusuk Dévényi Tiborné volt.

 Siető Kata


Március 15-i ünnepségünk képekben

Tovább a képekhez...


Beiskolázási rangsor tanulmányi területenként 2014

Kérem kattintson a megfelelő tanulmányi terület kódjára a rangsor megtekintéséhez!

01 tanulmányi terület kód    02 tanulmányi terület kód    03 tanulmányi terület kód

04 tanulmányi terület kód    05 tanulmányi terület kód    06 tanulmányi terület kód

11 tanulmányi terület kód    12 tanulmányi terület kód    13 tanulmányi terület kód

14 tanulmányi terület kód    15 tanulmányi terület kód


"Az Internet nem felejt" - Előadás az Internet veszélyeiről

Tovább a képekhez...


Szalagavató a Surányi székhelyintézményében 2013. november 22-23-án

   

2013. november 22-én és 23-án este, a kazincbarcikai Egressy Béni Könyvtár Kulturális és Sport Központ színház termében rendezték meg a Kazincbarcikai Surányi Endre Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium szalagavatóját. A rendezvényen az ifjak vidám műsorral búcsúztak tanáraiktól és egymástól. Humoros formában megelevenedtek az elmúlt 4, illetve öt év képei, valamint az irodalmi színpad tagjai a 20-as, 30-as, 40-es évek világát idézik fel hangulatos táncaikkal, dalaikkal, majd az osztályfőnökök feltűzték az iskolában eltöltött évekre emlékeztető szalagot.

péntek 15 óra

péntek 18 óra

szombat 16 óra

Surányi pályaválasztási kiadvány 2014/2015

 

Letölthető innen

 


Október 23-i ünnepség

Tovább a képekhez...


Egészség7 a Surányiban

2013. október 14. és 18. között az egészség volt a fő téma a Surányiban. Erről persze nem csak egy hétig és nem kampányszerűen kellene beszélnünk, hiszen mi lenne annál fontosabb, hogy vigyázzunk legnagyobb kincsünkre, az egészségünkre. A Tesco-Global Zrt. által kiírt pályázatra nyújtottuk be tervünket a projekttel kapcsolatban, a pozitív elbírálás után a vállalat adománya segítségével valósítottuk meg azt.

Az egészségnap céljaként tűztük ki, hogy kialakítsuk az iskola diákjaink egészségtudatos magatartását, az egészséges életmód elemeinek bemutatását, megvalósítási lehetőségeinek intézményi lehetőséginek feltárását, közösségformálást, a tanulók motiválását.

Az egészség7 részletes programja:

2013. október 14. hétfő: 1. prevenciós nap

Egészségügyi szűrővizsgálatok az intézmény egészségügyi szaktanárai, ápoló tanulói segítségével: vérnyomásmérés, vércukormérés, testtömegindex mérése, látás-, hallásvizsgálat

2013. október 15. kedd: 2. sportnap

Fizikai állapot felmérése, személyre szabott tanácsadás, sport-bemutatók, közös mozgás, versenyek, vetélkedők

2013. október 16. szerda 3. higiéné nap

Szexuális felvilágosítás, előadás a személyi higiéné fontosságáról, vetélkedő a környezetvédelem témaköreiből

2013. október 17. csütörtök: 4. káros szenvedély-mentes nap

Plakátkiállítás, teszt kitöltése a dohányzás, drog- és alkoholfogyasztás vonatkozásában

2013. október 18. péntek: 5. tápláló nap

Rajzkiállítás, kóstoló, zöldségfaragó verseny

Az Egészség7 szervezői – Gócza Lászlóné, Hoffmann Attiláné és Hódosi Katalin – hisznek abban, hogy „egészség nélkül nincs öröm, öröm nélkül pedig nem érdemes élni” (Vujitj Tvrtko) Munkájuknak köszönhetően az intézmény több száz diákja állt meg egy pillanatra és gondolkodott el azon, megtesz-e mindent egészsége érdekében. Reméljük, időben.

       

   


Magyar Diáksport Napja

Tovább a képekhez...


Diáknapok a Surányiban 2013.

Tovább a képekhez...


Évnyitó ünnepély 2013. szeptember 2.

Tovább a képekhez...

Becsengettek

Nyár vége felé egyre többet járt a szülők, a gyerekek, és a pedagógusok gondolata az iskolakezdés körül.

Az új tanév kezdete mindannyiunk számára mást jelent.

A gyerekek vegyes érzelmekkel vannak tele ilyenkor. Egyrészt sajnálják, hogy véget ért a gondtalan nyár, másrészt alig várják, hogy újra találkozzanak rég nem látott társaikkal, élményeiket megosszák barátaikkal, osztályfőnökeikkel.

A szülők számára megoldódik a gyermekelhelyezés problémája, s végre visszaáll minden a „megszokott” kerékvágásba, azonban azt is tudják, milyen sok kiadással jár a tanévkezdés.

Mi pedagógusok is csinosítgattuk az iskola udvarát, a tantermeket, előkészültünk a következő tanévre, ismerkedtünk az új jogszabályokkal.

Az ősz első napján menthetetlenül elkezdődött a 2013/2014-es tanév. Nem kivétel ez alól a Kazincbarcikai Surányi Endre Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium sem, ahol a székhelyintézményben 55 osztályban 1604 fő kezdte meg, vagy folytatja szakiskolai, vagy szakközépiskolai tanulmányait. A Deák Ferenc Szakképző és Művészeti Szakközépiskolai Tagiskolában 610 fő, míg a Pattantyús-Ábrahám Géza Szakképző Tagiskolánkban 282 fő kezdi el az új tanévet.

A tanévnyitón Vattay József igazgató úr Ünnepi beszédében kiemelte, hogy együttmunkálkodásra, közös munkára és tanulásra hívja a diákokat. Ez nemcsak arra garancia, hogy a középiskola befejezése után a fiatalok megállják a helyüket a roppant kemény európai uniós munkaerőpiacon, de arra is, hogy egy életre szóló közösségi élményhez jussanak a pedagógusok és a diákok egyaránt.

Ezt hangsúlyozta beszéde végén Szőts Géza szavaival is:

 

„Minden élet: kő egy épületben

hang egy tenger mormolgatta dalban

sorsoktól szőtt óriási szőnyeg,

Isten szőtte hattyú – forma, dallam.”

 Siető Kata


Surányis Ballagás képekben 2013.

Tovább a képekhez...

 

Gaudeamus igitur uvenes dum sumus - Rajta ifjak útra fel

2013. május 3-án tartotta ballagási ünnepélyét a Borsod- Abaúj- Zemplén Megyei Surányi Endre Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium.

A székhelyintézményünkből tizenegy osztály búcsúzott Ünnepélyes keretek között 327 fővel a diákévektől.

Sajnos az időjárási helyzetnek köszönhetően nem került sor a rendezvény során a különböző oklevelek átadására, pedig az idén ballagó diákok közreműködésével is kimagasló eredményeket értünk el a különböző szintű tehetséggondozásban, valamint a tanórán kívüli nevelésben.

Tanítványaink közül többen az Országos Középiskolai Szakmai Versenyeken nyújtott teljesítmény alapján mentesülnek a szakmai vizsga letétele alól, és sokan több tantárgyból előrehozott érettségin is túl vannak.

Ott voltunk diákjainkkal minden felmenő rendszerű országos tanulmányi, sport és egyéb vetélkedőkön, amelyekben számos országos első helyet és egyéb értékes elismeréseket mondhatunk magunkénak.

Ennek megfelelően álljon itt azon tanulóink névsora, akik öregbítették iskolánk hírnevét, és akik a jutalmaikat a szóbeli érettségi-, valamint a szakmai vizsgák keretein belül vehetik majd át.

Fenntartónk, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Miskolci Tankerületének elismerő oklevelében részesül: Balázs Dávid 12. A osztályos tanuló.

Kazincbarcika Város Polgármesterének Elismerő Oklevelét Rostás Réka 13. D osztályos tanuló veheti át.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elismerő oklevelében részesül: Dobrai Alexandra 12/5 osztályos pincér szakiskolai tanuló és Szampiás Tamás, 12/5 osztályos gépi forgácsoló szakiskolai tanuló.

Surányi Elismerő Emlékplakettben részesül:

Horváth Szilárd 12. A osztályos szakközépiskolai tanuló. Árva Milán 12/5 osztályos gépi-forgácsoló tanuló.

A BorsodChem Zrt. Elismerő Oklevelét:

Kerekes István 12/1 osztályos villanyszerelő szakiskolai tanuló veheti át.

Surányi Dicsérő Oklevelet kap:

Oláh Szabina 12.A, Kovács Klaudia 12/3, Kozma Zsolt 12.A, Kovács Róbert és Papp Dániel 12.B, Cserepes Kitti és Tátrai Erzsébet 12.C, Horváth Dorina, 12.E, Németh Mariann, 13.D, Pozsga József, 12/4 osztályos tanulók.

Vattay József igazgató úr végül Márai Sándor szavaival bocsájtotta útjára a maturandusokat:

„Legtöbb ember egy életet tölt el azzal, hogy módszeresen, izzadva, szorgalmasan és ernyedetlenül készül a boldogságra. Terveket dolgoznak ki, hogy boldogok legyenek, utaznak és munkálkodnak e célból, gyűjtik a boldogság kellékeit, a hangya szorgalmával és a tigris, ragadozó mohóságával. S mikor eltelt az élet, megtudják, hogy nem elég megszerezni a boldogság összes kellékeit. Boldognak is kell lenni, közben.”

 Siető Kata


Surányi Endre 100. születésnapja alkalmából rendezett
koszorúzási ünnepség képekben

Tovább a képekhez...


Surányi vetélkedő képekben

Tovább a képekhez...


Álláspályázat:

Jelentkezési határidő: 2013. április 5.

Állás megnevezése: műszaki szakoktató, gépész szakirány

Közzétevő: Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Surányi Endre Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium

Munkavégzés helye: Borsod-Abaúj-Zemplén megye, 3701 Kazincbarcika, Herbolyai út 9.

Típus: közalkalmazott

Link:  https://kozigallas.gov.hu/pages/jobviewer.aspx?ID=wjbe7oj3d5


TANIRODAI KIÁLLÍTÁS ÉS VERSENY A SURÁNYIBAN

2013. február 27-én a B.-A.-Z. Megyei Surányi Endre Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégiumban újra Taniroda Kiállításra került sor, immár hetedik alkalommal. Az intézményben folyó kereskedelmi képzés egyik fontos helyszíne, színfoltja a taniroda. Minden tanévben kiemelt eseményeken, versenyeken vesznek részt az ott tanuló diákok, bebizonyítva rátermettségüket, kreativitásukat, elméleti és gyakorlati felkészültségüket.

A rendezvény célja volt, hogy az intézmény diákvállalkozói bemutatkozási lehetőséget kapjanak, gyarapodjanak sikerélménnyel, a megmérettetés érzésével.

 

A verseny és kiállítás                    időtartama:           8-14 óra

                                                          helyszíne:           az iskola aulája és a kollégiumi taniroda

                                             felkészítő tanárok:           Tóth Józsefné

                                                                                   Veresné Viczek Mónika

                                                      résztvevők:            8 diákvállalkozás - 12/C, 13/B, 13/D

 

Bűnbarlang Rt.

Funny Bunny Bt.

Herbalia Kft

Magic World Rt.

 Mámor Máz Kft.

 Spider State Rt.

 Sweet Karnevál Kft.

Tintás Diák Pincészet Bt.

A kiállítás programja:

A zsűri tagjai voltak:

A diákok és felkészítő tanáraik nagy lelkesedéssel és kitartással álltak a kihívás elé, hetek, szinte hónapok munkája volt a végeredmény. Színes szóróanyagokat, ajándékokat készítettek, nagy gondot fordítottak a standokat borító textilek anyagának és színének kiválasztására

A rendezvény megszervezésével a Surányi Endre Szakképző Iskola és Kollégium tanirodai a lehetőségét szeretnének megteremteni annak, hogy évről-évre minél több diák élhesse át ezt az élményt, hiszen ilyen szakmai projektmunka nemcsak a pályaválasztási döntésüket könnyíti meg, de egy életre szóló élménnyel is megajándékozza a résztvevőket.

Eredmények:

I.                   helyezett: Funny Bunny Bt.

II.                helyezett: Spider State Rt.

III.             helyezett: Tintás Diák Pincészet Bt.

A diákvállalkozók a támogatók felajánlásának köszönhetően értékes ajándékokkal gyarapodtak, melyek között ajándékcsomag, belépő és étkezési utalvány is szerepelt.

Köszönettel tartozunk támogatóinknak:

Lura Kft., ÉHG ZRT., Sub-Média Kft., Ambrózia Étterem, Barcika Art Kft., Barcika Príma Kft., Unio-Coop Zrt., Bódva-Coop Zrt., Jégvirág Cukrászüzem

 

Tovább a képekhez...


Álláspályázat:

Jelentkezési határidő: 2013. március 15.

Állás megnevezése: vendéglátóipari szaktanár

Közzétevő: Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Surányi Endre Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium

Munkavégzés helye: Borsod-Abaúj-Zemplén megye, 3702 Kazincbarcika, Irinyi János utca 1.

Típus: közalkalmazott

Link: https://kozigallas.gov.hu/pages/jobviewer.aspx?ID=wjcj4ihbg9


Röplabda diákolimpiai döntő

Végéhez ért a 6. Korcsoportos Diákolimpia (fiú) Röplabda Bajnokság. A torna utolsó fordulójára február 8 és 10. között került sor Kecskeméten.

A döntőn résztvevő csapatok két négyes csoportban, csoporton belül körmérkőzésekkel juthattak el a döntőkig. A pályára lépő csapatok mindegyike kellő komolysággal és nagy lelkesedéssel vetette bele magát a küzdelembe.

Az utolsó mérkőzést követően kerülhetett sor a díjátadásra, ahol a B.-A.-Z. Megyei Surányi Endre Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium diákjai a harmadik helyet érdemelték ki.

 

A csapat tagjai: Árva Milán, Balázs Dávid, Csomor Gábor, Éliás Krisztián, Krivácsi László, Molnár Viktor, Murányi Dániel, Szabó Máté, Tóth Dominik, Veres Dávid

A csapat legjobbja: Árva Milán

A csapat felkészítője: Szénégető József

 

Tovább a képekhez...


Szabolcs kupa 2013

11. alkalommal rendezte meg 2013. február 10-én a Szabolcs Kupát, a szépségipar szakmáinak nemzetközi versenyét a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Wesselényi Miklós Középiskola, Szakiskola és Kollégiummal együttműködve. A versenyzők három kategóriában fodrász, kozmetikus és műkörömépítő és– díszítő kategóriában mérték össze tudásukat. Az eseményen jelen voltak a B.-A.-Z. Megyei Surányi endre Gimnázium Szakképző Iskola és Kollégium fodrász tanulói is, akik idén az alábbi kategóriákban értek el eredményt:

Barnóczki Barbara

Női II. III. évfolyamos tanuló – fogyasztói divat nappali főn frizura: 6. helyezés

Férfi II.III. évfolyamos tanuló – szalon stílus hosszabb hajon – csak fésülés:4. helyezés

Férfi II.III. évfolyamos  tanuló – divatos rövid hajvágás:  4. helyezés

Felkészítő pedagógus: Csernyákné Nagy Judit

Imri Adrienn

Férfi II.III. évfolyamos tanuló – szalon stílus hosszabb hajon – csak fésülés:: 6. helyezés

Férfi II.III. évfolyamos  tanuló – divatos rövid hajvágás: 6. helyezés

Felkészítő pedagógus: Csernyákné Nagy Judit

A verseny díjazottjai érmekkel, kupákkal, oklevelekkel és nem utolsósorban egy rendkívüli élménnyel lettek gazdagabbak.

 

Tovább a képekhez...


Álláspályázat:

Jelentkezési határidő: 2013. február 14.

Állás megnevezése: műszaki szakoktató, gépész szakirány

Közzétevő: Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Surányi Endre Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium

Munkavégzés helye: Borsod-Abaúj-Zemplén megye, 3701 Kazincbarcika, Herbolyai út 9.

Típus: közalkalmazott

Link: https://kozigallas.gov.hu/pages/jobviewer.aspx?ID=wjye1tkcb6


Álláspályázat:

Jelentkezési határidő: 2012. december 18.

Állás megnevezése: informatika szakos középiskolai tanár

Közzétevő: Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Surányi Endre Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium

Munkavégzés helye: Borsod-Abaúj-Zemplén megye, 3700 Kazincbarcika, Egressy B. út 1.

Típus: közalkalmazott

Link: https://kozigallas.gov.hu/pages/jobviewer.aspx?ID=wh3d9isvf5


Szalagavató a Surányi székhelyintézményében 2012. november 23-24-én

   

péntek

szombat

Pályaválasztási kiadványunk a 2013/2014-es tanévre vonatkozóan

A pályaválasztási kiadvány ide kattintva letölthető...

Kedves Fiatal!

2012. október 24-én és november 7-én a székhelyintézményben nyílt napot tartunk, melyre szeretettel várjuk a 8. osztályos tanulókat, szüleiket és minden érdeklődőt.


2012. őszi érettségi vizsgaidőszak írásbeli vizsgaidőpontjai

    Megjelenés a vizsga kezdete előtt minimum fél órával!      

A középszintű kijavított írásbeli érettségi dolgozatok megtekintésének időpontja 2012. november 12. (hétfő).


Diáknap a Surányiban

Tovább a képekhez...


Álláspályázat:

Jelentkezési határidő: 2012. szeptember 28.

Állás megnevezése: testnevelő tanár

Közzétevő: Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Surányi Endre Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium

Munkavégzés helye: Borsod-Abaúj-Zemplén megye, 3702 Kazincbarcika, Irinyi János utca 1.

Típus: közalkalmazott

Link: https://kozigallas.gov.hu/pages/jobviewer.aspx?ID=whxj4ifnh7


Álláspályázat:

Jelentkezési határidő: 2012. szeptember 26.

Állás megnevezése: rendszergazda

Közzétevő: Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Surányi Endre Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium

Munkavégzés helye: Borsod-Abaúj-Zemplén megye, 3702 Kazincbarcika, Irinyi János utca 1.

Típus: közalkalmazott

Link: https://kozigallas.gov.hu/pages/jobviewer.aspx?ID=whxh9wa7a5

 

Jelentkezési határidő: 2012. szeptember 26.

Állás megnevezése: műszaki szakoktató (ruhaipari szakirány)

Közzétevő: Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Surányi Endre Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium

Munkavégzés helye: Borsod-Abaúj-Zemplén megye, 3701 Kazincbarcika, Herbolyai út 9.

Típus: közalkalmazott

Link: https://kozigallas.gov.hu/pages/jobviewer.aspx?ID=whxh6ulxb6


MEGHÍVÓ

bemutató órára

Iskolánk tisztelettel meghívja Önt 2012. szeptember hó 10-11. napján 16 órakor kezdődő bemutató órára, melynek helye Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Surányi Endre Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium (székhelyintézmény) 3702 Kazincbarcika, Irinyi János utca 1.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 21 oktatási intézmény – köztük iskolánk – infrastruktúra fejlesztésére irányuló pályázat keretében (azonosítási száma: TIOP-1.1.1-07/1-2008-0087) informatikai eszközöket kapott a nyár folyamán. A fejlesztés megvalósítója a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Intézményfenntartó Központ. A program keretében pedagógiai, módszertani reformot támogató informatikai beruházás valósult meg, melyhez kapcsolódóan iskolánk tanárai képzésen is részt vettek. A bemutató órán személyesen is meggyőződhet róla, hogy nemcsak informatikai készségek fejlesztésében, hanem több közismereti tárgy oktatásában is hasznos eszközökkel bővült iskolánk.

Kelt: Kazincbarcika, 2012. szeptember 5.

                                                                                                             Vattay József

                                                                                                             igazgató


Elkezdődött a tanév a Surányiban is

 „Minden ember élete kísérlet, hogy eljusson önmagához. Minden ember élete egy ösvény sejtése. Senki sem volt még teljesen és maradéktalanul önmaga, mégis mindenki igyekszik önmaga lenni, ki tapogatózva, ki tudatosan, ki ahogy éppen tud.”

Hermann Hesse

A 2012/2013-as tanév hivatalosan is kezdetét vette a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Surányi Endre Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium megnyitó ünnepségén.

A mottóra hivatkozva Vattay József igazgató úr hangsúlyozta, hogy meg kell tanulni felelősséggel élni, középiskolásként jó és több önálló döntést hozni, rövid- és hosszú távú célokat kitűzni és végrehajtani, illetve azokért megküzdeni. Ezen az úton végig kell haladni, amely a  szakmai, illetve az érettségi vizsgák után a diákok által választott szakmai életpályában teljesedik ki.

Az idei tanévben a székhelyintézményben 57 osztályban 1756 fő kezdi, vagy folytatja szakiskolai, illetve szakközépiskolai tanulmányait. Ebből 9. évfolyamra 418 fő diák nyert felvételt.

Az Irinyi Tagiskolánkban 910 fő, a Deák Tagiskolánkban 625 fő, míg a Pattantyús-Ábrahám Géza Szakképző Tagiskolánkban 242 fő kezdi el az új tanévet.

Az intézményhálózathoz tartoznak kollégiumok is. A helyileg Miskolcon található Teleki Tehetséggondozó Kollégium Tagintézményben 286 fő kollégista került elhelyezésre, míg a székhelyintézményben található kollégiumban 124 fő kapott belső elhelyezést.

Ünnepi beszédében az intézmény vezetője kiemelte, hogy együttmunkálkodásra, azaz  közös munkára és tanulásra hívja a diákokat, amely  nemcsak  arra  garancia, hogy a középiskola befejezése után a fiatalok megállják a helyüket a roppant kemény európai uniós munkaerőpiacon, hanem arra is, hogy egy  életre szóló közösségi élményhez jussanak a  pedagógusok és a diákok egyaránt.

 

Tovább a képekhez...


Tanévnyitó értekezlet a Surányiban

Összintézményi tanévnyitó értekezletet tartott a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Surányi Endre Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium nevelőtestülete 2012. augusztus 31-én az Egressy Béni Kulturális és Sport Központ színháztermében.

A jelenlévők egy rövid irodalmi műsorral hangolódhattak rá az új tanévvel kapcsolatos érdemi munkára: Dékány István az Irinyi Tagiskola 12/D osztályos tanulójának szavalatát hallgathatták meg, akit Bokorné Ádám Eszter az Irinyi Tagiskola tanára kísért gitáron. Ezt követően pedig Mikó Nikoletta, a székhelyintézmény 10/5 osztályos tanulójának énekszáma hangzott el.

A következőkben a 2012/2013-as tanév tanügy-igazgatási feladataival, jogszabályi változásaival ismerkedhettek meg a jelenlévők. Vattay József igazgató úr felvezető gondolatai után Társi József úr, a Borsod-Abaúj- Zemplén Megyei Kormányhivatal főosztályvezetője ismertette a téma részleteit.

A rendezvény végén aktuális kérdések, hozzászólások hangzottak el, valamint a nevelőtestület megszavazta a Teleki Tagintézmény Házirendjét, és döntött a tanév rendjében előírt hat tanítás nélküli munkanap felhasználásáról.

Tovább a képekhez...


Álláspályázat:

Jelentkezési határidő: 2012. augusztus 21.

Állás megnevezése: vendéglátó szakoktató

Közzétevő: Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Surányi Endre Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium

Munkavégzés helye: 3700 Kazincbarcika, Irinyi János út 1.

Típus: közalkalmazott

Link: https://kozigallas.gov.hu/pages/jobviewer.aspx?ID=wgbe8qkbe2

 

Jelentkezési határidő: 2012. augusztus 21.

Állás megnevezése: műszaki szakoktató építőipari szakirányban

Közzétevő: Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Surányi Endre Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium

Munkavégzés helye: 3770 Sajószentpéter, Kálvin tér 2.

Típus: közalkalmazott

Link: https://kozigallas.gov.hu/pages/jobviewer.aspx?ID=wgbe3ojnd5


Álláspályázat:

Jelentkezési határidő: 2012. augusztus 17.

Állás megnevezése: kereskedelmi szakoktató

Közzétevő: Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Surányi Endre Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium

Munkavégzés helye: 3700 Kazincbarcika, Irinyi János út 1.

Típus: közalkalmazott

Link: https://kozigallas.gov.hu/pages/jobviewer.aspx?ID=wgbe6pa7d9


Tankönyv vásárlás és az ingyenes tankönyvek kiosztása!

A részletes információ ide kattintva letölthető...