Tagintézményeink honlapjai:


Hírek, események


Surányis Ballagás képekben 2012.

Tovább a képekhez...

Városi Ballagás képekben 2012.

Tovább a képekhez...


Surányi Endre születésnapja alkalmából rendezett
koszorúzási ünnepség képekben

Tovább a képekhez...


XIII. Fekvenyomó Diákolimpia

Kazincbarcika

A szombati program:

Megnyitó és a lányok versenye

A fiúk versenye

A vasárnapi program:

Megnyitó és a fiúk versenye


Surányi vetélkedő képekben

Tovább a képekhez...


Diáktudás Egyeteme a Surányi székhelyintézményben

Tovább a képekhez...


Intézményvezetői pályázati eljárás a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Surányi Endre Gimnázium, Szakképző iskola és Kollégiumban

A 2011.évi 154. törvény 14 §-a alapján a korábban megyei fenntartásban lévő intézmény közalkalmazotti jogviszonyban foglalkoztatott vezetőjének 2012. március 31-én megszűnik vezetői megbízása.

Az intézményvezetői pályázati eljárás keretében intézményünkbe egy pályázat érkezett, a törvényben meghatározott határidő betartásával.

A pályázó Vattay József jelenlegi igazgató.

A pályázat mind formailag, mind tartalmilag megfelel a törvényi előírásoknak, a pályázathoz szükséges hitelesített dokumentumokat a melléklet tartalmazza.

 A pályázó programjának főbb gondolatai:

 „Fennmaradni, együttműködni, fejlődni.”

 -   A pályázó a továbbiakban is szeretné, hogy intézményünkben kiegyensúlyozott, eredményes pedagógiai és egyéb jellegű szakmai munka folyjon konstruktív, diákközpontú légkörben, az esélyegyenlőség biztosítása mellett.

-        Legfontosabb célkitűzése intézményünk vonzerejének megőrzése városunkban és a kiterjedt beiskolázási körzetünkben.

-        Továbbra is folytatni kívánja szép hagyományainkat az együttműködés területén, különös tekintettel a fenntartó, a város, a térség kapcsolati vonatkozásában.

-        Az intézmény székhelyintézményében és tagintézményeiben a szakképzés hagyományait tovább víve fontosnak tartja azt a koncepciót, hogy a szakmai struktúrát mindenkor hozzá kell igazítani a változó körülményekhez,a munkaerő piaci szükségletekhez, valamint az ezt igénybevevő középiskolába beáramló fiatalok elvárásaihoz. Ehhez szükséges a továbbiakban is a személyi és tárgyi feltételek minden telephelyen történő biztosítása, valamint az intézményen belüli hatékony együttműködés a fenntartó támogatásával.

A pályázati eljárás keretében intézményünk nevelőtestülete és alkalmazotti közössége a pályázó programját megismerte.

A 11/1994.évi MKM rendelet 12. §-a szerint a véleménynyilvánításra jogosultak: a szülői szervezet, a diákönkormányzat, a szakszervezetek, a közalkalmazotti tanács és az intézményben működő szakmai munkaközösségek véleményükben a vezetői programot támogatták, azt elfogadásra méltónak tartották.

A nevelőtestületi értekezletre, melynek feladata az intézményvezetői pályázati eljárás keretében a beérkezett pályázat véleményezése volt, amelyre 2012. március 08-án került sor.

A szavazás eredménye:

- 173 támogatott szavazat ( 75,20 %)

- 49 elutasított szavazat ( 21,30 %)

- 8  érvénytelen szavazat ( 3,50 %)

 Az alkalmazotti értekezlet a pályázó személyével kapcsolatos véleményét 2012. március 08-án hozta meg.

A szavazás eredménye:

-         167 támogatott szavazat (70,20 %)

-         62 elutasított szavazat ( 26,00 %)

-         9 érvénytelen szavazat ( 3,80 %)


Álláspályázat:

Jelentkezési határidő: 2012. április 7.

Állás megnevezése: vendéglátóipari szaktanár

Közzétevő: Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Surányi Endre Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium

Munkavégzés helye: 3700 Kazincbarcika, Egressy B. út 1.

Típus: közalkalmazott

Link: https://kozigallas.gov.hu/pages/jobviewer.aspx?ID=wfng0ifvd4


Március 15-ei ünnepi műsor képekben

Tovább a képekhez...


Beiskolázási rangsor tagozatkódonként 2012

Kérem kattintson a megfelelő tagozatkódra a rangsor megtekintéséhez!

11 tagozatkód    12 tagozatkód    13 tagozatkód

14 tagozatkód    15 tagozatkód    16 tagozatkód

17 tagozatkód    18 tagozatkód    19 tagozatkód


Álláspályázat:

Jelentkezési határidő: 2012. március 6.

Állás megnevezése: informatika szakos középiskolai tanár

Közzétevő: Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Surányi Endre Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium

Munkavégzés helye: 3700 Kazincbarcika, Egressy B. út 1.

Típus: közalkalmazott

Link: https://kozigallas.gov.hu/pages/jobviewer.aspx?ID=wfvi5racd9


Intézményvezetői álláspályázat

Szalagavató a Surányi székhelyintézményében

2011. november 25-26-án került sor a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Surányi Endre Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium székhelyintézményének szalagavató ünnepségeire, melynek az Egressy Béni Könyvtár, Sport és Művelődési Központ adott otthont.

A két nap során, 16 osztály, 451 tanulója tűzhette fel a Surányis szalagokat.

Ez az a nagy nap amikor elő lehetett venni a mindenhol szorító, szűk cipőket, a közösen, nagy vita után eltervezett egyen blúzokat, öltönyöket.

A több évtizedes hagyományoknak megfelelően az irodalmi színpad és a végzős osztályok adtak műsort a tanáraiknak, szüleiknek, barátaiknak.

Ezt követően Vattay József igazgató úr elmondta ünnepi beszédét melyben kitért az intézmény életében végbe ment változásokra, a közelgő ünnepek fontosságára, de legfőbbképpen a szalagavató lényegét hangsúlyozta, amely semmit nem változott az elmúlt évszázadok során: a mai naptól a végzős tanulók az utolsó félévre jogosulttá válnak az iskola nevével ellátott és általuk megálmodott szalag viselésére.

„Ez a szalag, amelyet mától együtt viseltek, nem csupán pillanatnyi jel szívetek felett, hanem olyan erő, olyan kötelék, amely életre szólóan köti össze a végzős osztályközösségeket, amely egymástól elválaszthatatlanokká tesz benneteket.”

Végül pedig Márai Sándor szavaival adott engedélyt a szalag feltűzésére:

„Alkosd és ápold lelkedet, mint egy kertet, vigyázz az élet évszakaira. Tudjad azt: te vagy a kert és a kertész egyszerre.”

   

Képek az időpontok szerint rendszerezve:

péntek (Macskák)

péntek 15:00

péntek 18:00

szombat 15:00

szombat 18:00


Pályaválasztási kiadványunk a 2012/2013-as tanévre vonatkozóan

A pályaválasztási kiadvány ide kattintva letölthető...


Nyitott világ- testvérvárosi kapcsolatok

A napokban megjelent egy cikk a bajorországi altöttingi helyi lapban, amely büszkeséggel tölti el a Surányi pedagógusait:

 „Két magyar lány egy burgkirheni látogatás során beleszeretett a régióba. Most szakképzésen vesznek részt az altöttingi 12 apostol nevezetű szállodában…”

 

2010/2011-es tanévben is megrendezésre került Kazincbarcikán a testvérvárosok közötti Német Nyelvi Vetélkedő.

Mint az előző években , most is a 12 legjobban szereplő tanuló egy 1 hetes bajorországi tartózkodást nyert A nyertesek között 2 surányis diák is jelen volt a Burgkirhenben és a környező településeken.

Czene Tímea és Nazareczki Nóra (Rozgonyi Istvánné és Korcsmáros Tibor tanár úr tanítványai) bőséges élménnyel tért haza Bajorországból. Már ott megfogalmazódott diákjainkban, hogy szeretnének Németországban elhelyezkedni. Az ott tartózkodásuk alatt bátran kommunikáltak az őket patronáló Horst Bruendl nyugdíjas tanár úrral illetve Heidi Stautner a helyi önkormányzat külföldi kapcsolatokért felelős személyével. Megemlítésre került, hogy a lányok szívesen dolgoznának Németországban.

Horst Bruendl urat méltán nevezik „a magyar ügyekért felelős helyi miniszternek”, hiszen már 20 éve folyamatosan patronálja a kiutazó magyar csoportokat. Nekünk, a surányisoknak is volt már szerencsénk hozzá 2006-ban, amikor a Leonardo projekt keretén belül, Burghausen különböző üzleteiben töltötte egy hónapos nyári gyakorlatát 15 kereskedő szakmunkás tanulónk.

Tímeára és Nórira visszatérve: Horst Bruendl úrnak köszönhetően a hazaérkezést követően diákjaink- egy héttel később már meghallgatásra utazhattak vissza Altöttingbe, ahol egy jelenleg is egy szállodában tevékenykednek. A dolog érdekessége, hogy a lányok vállalták, hogy a németországi szakképzésben vesznek részt Tímea-szállodai szakember, Nóri pedig szakács tanulóként. Bajorországban a szakképzés 3 éves képzést jelent (2 hét gyakorlat, 1 hét iskola arányban), bajor, német, és angol nyelven.

Bízunk benne, hogy tanulóink megállják a helyüket és ahogy Marianne Altenbuchner. képzésükért felelős szállodaigazgató is megerősítette: 3 év múlva a Németországban szerzett képzésnek köszönhetően nagyobb eséllyel indulhatnak a munkaerő piacon.

   


Ünnepi megemlékezés az 1956-os forradalom alkalmából

„Tüzet sem raktak s kigyúltak a lángok,

Szemek szikráztak,fölizzott a szív.

Testvér lett az is, kit először láttál

S megittasultál,hogy a HAZA hív.”

 

Az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének 55. évfordulója alkalmából megemlékezést tartott intézményünk az Egressy Béni Könyvtár, Kulturális és Sport Központ színháztermében. A színvonalas műsort a korábbi évekhez hasonlóan idén is Rédei Dóra és Csík Beáta tanárnő állította össze.

Az eseményen székhelyintézmény diákjai és pedagógusai mellett megjelentek a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Surányi Endre Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium tagintézményeinek vezetői is.

Tovább a képekhez...


Idén is megrendezésre került intézményünkben
a Lipcsei Péter Tehetségkutató Labdarúgó Torna

Tovább a képekhez...


Rimaszombati testvériskolánk diákjai játszottak
barátságos futballmérkőzést a Surányi tanulói ellen

Tovább a képekhez...


Rendkívüli irodalomóra

Az Őszi könyvtári hét keretein belül, a II. Rákóczi Ferenc Megyei Könyvtár jóvoltából Lackfi János tartott rendkívüli irodalom órát a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Surányi Endre Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium egyik érettségi előtt álló osztályában. A jó hangulatban eltöltött órán könnyed, ugyanakkor nagyon mély mögöttes tartalommal bíró szövegeket hallhattunk a József Attila-díjas író, költő hiteles és szórakoztató tolmácsolásában.

Lackfi 1971-ben született Budapesten. Író, költő, műfordító, szerkesztő. Nyolc verseskötete jelent meg, két kisregénye, egy regénye, egy novelláskötete, húsznál több műfordításkötete. Tíz gyermekkönyvet publikált. 1996 óta tanít a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen, jelenleg docensként. 1999-től Nagyvilág világirodalmi folyóirat szerkesztőjeként tevékenykedik.

Az előadása során két kötetével ismerkedhettek meg a hallgatók, az egyik a legújabb verseskötete, az Élő hal, amely az elmúlt hat év verstermését tartalmazza. Van ebben minden, az általa háztartási verseknek nevezett szövegektől kezdve a tündibündi-nyelvig, az internetes hírből kiinduló Költői ugróiskolától Bóbita kortárs irodalmi táncáig, plázaetűdtől a Kölcsey-parafrázisig.

A másik pedig: A legnehezebb kabát című kötete, melybe az Élet és Irodalomban, valamint a Magyar Nemzetben háromhetente megjelent tárcanovelláit gyűjtötte össze az író.

Azt hiszem az előadáson résztvevők közül mindenki elmondhatja magáról, hogy csodálatos élményekkel gazdagodott.

 

A tündibündi-nyelven íródott verseinek egyike:

Lackfi János: Véletlen

csomizom a ruciba
a habtestem
tinibugyi gumija
bemélyedten

kukisali parival
az étrendem
szoli moci tekila
az én trendem

koviubi pörivel
a kedvencem
lekipali csokival
jaj vétkeztem

fusizik a fatim is
a műhelyben
vegyigyümi üviben
a sparhelten

depizik a szaniban
a mutterchen
dobi cigi dugiba
a farzsebben

könyi szivi nehari
ha tévedtem
lityi-lötyi pasival
azt végleg nem

vidikazi zacsiban
a víkendem
csörizi a telimet
a véletlen


Diáknap a Surányiban

Iskolánk régi hagyományaihoz híven a 2011/2012-es tanévében is sor került a Surányis Diáknapokra 2011. szeptember 28 - 30. között, melynek keretén belül a már hagyományossá vált események mellett új rendezvények is lebonyolításra kerültek.

A programsorozat a 11. évfolyamos szakközépiskolai osztályok vetélkedőjével kezdődött, ahol eldőlt az, hogy melyik osztály adja a diákigazgatót a Diáknapra.

A program 2011. szeptember 29-én folytatódott a hatalomátadással, ahol az igazgatói beszédeket és a hatalmi jelképek átadását követően Oláh Szabina 11/A osztályos diákigazgató, igazgatói működésének első intézkedéseként sort kerített a 9. évfolyamos diákok avatására. Ezen a napon még a veréb osztályok mutathatták meg mennyire szokott össze közösségük a szeptemberi hónap alatt.

Szeptember 30-án a programok nagy része az iskola termeiben zajlott le. Volt terem, ahol logikai játékokkal, puzzleval, smink-, graffiti-, kisállat szépségversennyel, beugróval, bicikliügyességi-, lábtenisz-, csocsó-, asztalitenisz-, fekvenyomó versennyel, foci bajnoksággal és tanár –diák focival várták az érdeklődőket.

A nap folyamán működött Kínai teaház, Bűnbarlang, kézműves ház, fotóstúdió, mozi, meghallgatLAK és egészségszoba is, valamint ezzel párhuzamosan az iskolaudvaron különböző bemutatókkal várták a szervező osztályok a diákokat. Volt például motoros és gitáros találkozó, hagyományőrző bemutató, szépség-, valamint karaoke verseny.

Végül az egész napos programot a hatalom visszaadása előtt egy habparti zárta.

Tovább a képekhez...


Becsengettek a Surányiban is

 „Minden ember élete kísérlet, hogy eljusson önmagához. Minden ember élete egy ösvény sejtése. Senki sem volt még teljesen és maradéktalanul önmaga, mégis mindenki igyekszik önmaga lenni, ki tapogatózva, ki tudatosan, ki ahogy éppen tud.”

Hermann Hesse szavaival nyitotta meg Vattay József igazgató Úr az új tanévet a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Surányi Endre Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium tanévnyitó ünnepélyén.

Megkülönböztetett szeretettel és tisztelettel köszöntötte az intézmény szerves részévé vált Jókai Mór Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium teljes diák- és felnőtt közösségét. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat által fenntartott közoktatási intézmények más struktúrában kezdik meg a 2011/2012-es tanévet. Ez Kazincbarcika város esetében négy meghatározó középfokú intézményt érint. A Surányi Endre Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium székhelyintézményében, 62 osztályban 1838 fő kezdi meg, vagy folytatja szakiskolai, vagy szakközépiskolai tanulmányait. Az Irinyi János Szakközépiskolai Tagiskolában 972 fő, a Deák Ferenc Szakképző és Művészeti Szakközépiskola Tagiskolában 765 fő, míg a Pattantyús-Ábrahám Géza Szakképző Tagiskolánkban 382 fő kezdi el az új tanévet.

Az intézményhálózathoz tartozik még a helyileg Miskolcon található Teleki Tehetséggondozó Kollégium Tagintézmény, ahol 330 fő kollégista került elhelyezésre.

Igazgató Úr beszédében megfogalmazta legfőbb vágyát is, amely az, hogy az intézményt a közösség minden tagja szeresse, tekintse magáénak, őrködjön felette és tisztességgel vegyen részt összetett tevékenységében, életében. Legyen büszke arra, hogy a Surányi közösségének tanulója ill. tagja lehet.

Tovább a képekhez...


Álláspályázatok:

Jelentkezési határidő: 2011. szeptember 4.

Állás megnevezése: fodrász szakoktató fodrász szakoktató

Közzétevő: Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Surányi Endre Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium

Munkavégzés helye: 3702 Kazincbarcika, Irinyi János út 1.

Típus: közalkalmazott

Link: https://kozigallas.gov.hu/pages/jobviewer.aspx?ID=wdci0od3i2

  

Jelentkezési határidő: 2011. szeptember 4.

Állás megnevezése: vendéglátó szakoktató

Közzétevő: Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Surányi Endre Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium

Munkavégzés helye: 3702 Kazincbarcika, Irinyi János út 1.

Típus: közalkalmazott

Link: https://kozigallas.gov.hu/pages/jobviewer.aspx?ID=wdcj9u1yd5

  

Jelentkezési határidő: 2011. szeptember 4.

Állás megnevezése: karosszérialakatos szakoktató

Közzétevő: Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Surányi Endre Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium

Munkavégzés helye: 3702 Kazincbarcika, Irinyi János út 1.

Típus: közalkalmazott

Link: https://kozigallas.gov.hu/pages/jobviewer.aspx?ID=wdch4el5a0

  

Jelentkezési határidő: 2011. szeptember 4.

Állás megnevezése: építőipari szakirányban 3 fő műszaki szakoktató

Közzétevő: Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Surányi Endre Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium

Munkavégzés helye: 3770 Sajószentpéter, Kálvin tér 2.

Típus: közalkalmazott

Link: https://kozigallas.gov.hu/pages/jobviewer.aspx?ID=wdch1rj5d5

  

Jelentkezési határidő: 2011. szeptember 4.

Állás megnevezése: kereskedelmi szakoktató

Közzétevő: Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Surányi Endre Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium

Munkavégzés helye: 3702 Kazincbarcika, Irinyi János út 1.

Típus: közalkalmazott

Link: https://kozigallas.gov.hu/pages/jobviewer.aspx?ID=wdcj9zj3b6

  

Jelentkezési határidő: 2011. szeptember 4.

Állás megnevezése: egészségügyi szakoktató

Közzétevő: Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Surányi Endre Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium

Munkavégzés helye: 3702 Kazincbarcika, Irinyi János út 1.

Típus: közalkalmazott

Link: https://kozigallas.gov.hu/pages/jobviewer.aspx?ID=wdcj7zf7e0

  

Jelentkezési határidő: 2011. szeptember 4.

Állás megnevezése: 1 fő angol szakos-, 1 fő német szakos nyelvtanár, 1 fő gyógypedagógus, 1 fő fiú kollégiumi nevelő

Közzétevő: Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Surányi Endre Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium

Munkavégzés helye: 3702 Kazincbarcika, Irinyi János út 1.

Típus: közalkalmazott

Link: https://kozigallas.gov.hu/pages/jobviewer.aspx?ID=wdch1egmb6

 


Javítóvizsga időpontok:

Írásbeli: 2011. augusztus 23. kedd 8 óra

Szóbeli: 2011. augusztus 24. szerda 8 óra


Iskolai Ünnepély a Nemzeti Összetartozás Napján

Az ünnepélyről szóló beszámolónk ide kattintva olvasható...

A történelmi áttekintés bemutatója ide kattintva letölthető...

Tovább a képgalériához...


Surányis Ballagás képekben 2011.

Tovább a képekhez...

Városi Ballagás képekben 2011.

Tovább a képekhez...


A Surányi Endre Szakképző iskola és Kollégium alapításának
50. évfordulója alkalmából megrendezett jubileumi ünnepély

Tovább a képekhez...

Március 15-ei ünnepi műsor képekben

Tovább a képekhez...

2011. február 12-én immár 11. alkalommal került megrendezésre
a Surányi Endre Szakképző Iskola és Kollégium által szervezett
Farsangi Alapítványi Bál.

További képek...

A Sajó-menti TISZK sikeres pályázata (TIOP-3.1.1-08/1-2008-0025) eredményeként 2010. december 10. (péntek) 13.30 órától sor került a tanműhely-együttes és a modernizált tanulási környezet színhelyeinek átadása.

Köszöntőt mond  Vattay József, a Surányi Endre Szakképző Iskola és Kollégium igazgatója.

Köszöntőt mond Riz Gábor országgyűlési képviselő, a B.-A.-Z. Megyei Közgyűlés alelnöke.

Sajó-menti TISZK fejlesztési eredményei és fenntartási kötelezettségei Bojtos Zoltán mb. igazgató

 

A Sajó-menti TISZK intézményeiben a TIOP projekt keretében megvalósított fejlesztések bemutatása

Jeddi József projektvezető

További képek...

 

             Az iskola OM azonosítója: 029312                                    KAZINCBARCIKA, IRINYI JÁNOS ÚT 1.

                                                                                                                Tel: 48 / 310 – 822, Fax: 48 / 512 – 351

                                                                                                                e-mail: iskola@suranyi-szki.sulinet.hu

                                                                                                                web: www.suranyi-szki.sulinet.hu

 

Kedves Fiatal!

2010. október 27-én, november 10-én és 24-én nyílt napot tartunk, melyre szeretettel várjuk a 8. osztályos tanulókat, szüleiket és minden érdeklődőt.

 

2011/2012. tanév                   Szakiskolai képzés (2+2)

 

A szakiskolába felvett tanulók először elvégzik a 9-10. évfolyamot. A 10. évfolyam befejezése után (a 2013/2014-es tanévben) a szakképzési évfolyamon folytathatják tanulmányaikat.

 

Általános műveltséget megalapozó képzés

9-10. évfolyamon

Választható szakképesítések a

10. évfolyam elvégzése után

Tagozatkód

Szakterület

Szakmacsoport

OKJ szám

Megnevezés

04

Gazdasági-

szolgáltatási

Kereskedelem -

marketing

3134101 0010 3102

Élelmiszer- és vegyiáru-eladó

3134101 0010 3101

Bútor- és lakástextil-eladó

3134101 0010 3103

Műszakicikk eladó

3134101 0010 3105

Ruházati eladó

Vendéglátás -

idegenforgalom

3381102 1000 0000

Pincér

3381103 1000 0000

Szakács

05

Műszaki

Elektrotechnika-

elektronika

3352204 1000 0000

Villanyszerelő

3352201 0000 0000

Elektronikai műszerész

3352202 0000 0000

Hűtő- és klímaberendezés szerelő, karbantartó

3152201 0000 0000

Elektromos gép- és készülékszerelő

06

Humán

Egyéb szolgáltatás

3381501 1000 0000

Fodrász

 

2011/2012-es tanévben is induló új képzési forma:

 

Intenzív sport             Sportiskolai osztály (2+2)

A Nemzeti Utánpótlás-nevelési és Sportszolgáltató Intézet (NUSI) Utánpótlás-nevelési Igazgatósága (UPI) és intézményünk által létrejött szerződés szerint, iskolánk közoktatási típusú sportiskolai módszertani központ. Várjuk mindazon fiatalok jelentkezését, akik szeretik a sportot, rendszeresen sportolnak és továbbra is vállalják ezirányú tevékenységük folytatását kötelező jelleggel a különböző sportágakban szakosztályi keretek között is. A jelentkezési lapon meg kell jelölni a választott sportágat is (ez a jelentkezés feltétele)! Ezen a tagozaton fizikai képesség felmérést tartunk, melynek időpontja 2011. március 1-3.

 

09

Műszaki (közoktatási típusú sportiskola)

Gépészet

3152110 1000 0000

Géplakatos

3152124 1000 0000

Szerkezetlakatos

3152109 1000 0000

Gépi forgácsoló

Közlekedés

3152503 1000 0000

Karosszérialakatos

 

Felvételit egyik tagozaton sem tartunk (az általános iskolában szerzett érdemjegyek alapján történik az elbírálás).

 

A jelentkezési lapon a megjegyzés rovatban meg kell jelölni a sajátos nevelési igényt és annak okát is!

 

Gyakorlati helyre a 10. évfolyamot követően van szükség (tanulószerződés), melyről elsősorban a szülő gondoskodik. Az intézmény a lehetőségei mértékéig segíti ennek megoldását.

 

Valamennyi szakiskolai tanuló számára az elméleti fakultációs lehetőség: idegen nyelv, informatika.

Az intézményben oktatott idegen nyelvek: angol, német.

A szakképző évfolyamra belépés szükséges feltétele: egészségügyi, orvosi alkalmasság.

 

Figyelem!

Minden kollégiumot igénylő tanuló részére kollégiumi ellátást tudunk biztosítani. A kollégium ingyenes, azonban étkezési térítési díjat kell fizetni.


 

                                                                                         

 

2011/2012. tanév                   Szakközépiskolai képzés (4+1 vagy 2 éves)

 

A szakközépiskolába jelentkező 8. osztályos tanulók először elvégzik a 9 -12. évfolyamot. A 12. évfolyam befejezése után (a 2015/2016-ös tanévben) a tanulók felsőfokú oktatási intézményben tanulhatnak tovább, vagy az intézet - a szakképzési évfolyamokon - az alábbi táblázatban szereplő szakképesítésre felkészíti hallgatóit.

 

Általános műveltséget megalapozó képzés
9-12. évfolyam

Választható szakképesítések a 12. évfolyam elvégzése után

Tagozat

kód

Szakterület

Szakmacsoport

OKJ szám

Megnevezés

01

Gazdasági-

szolgáltatási

Kereskedelem -

marketing

5234105 1000 0000

Kereskedő

5234201 0000 0000

Marketing- és reklámügyintéző

5434101 0000 0000

Külkereskedelmi üzletkötő

5234104 1000 0000

Kereskedelmi ügyintéző

5434502 0000 0000

Logisztikai ügyintéző

Vendéglátás-

idegenforgalom

5581201 0010 5501

Vendéglátó és idegenforgalmi szakmenedzser (Idegenforgalmi szakmenedzser)

5481201 1000 0000

Idegenvezető

5281102 0000 0000

Vendéglős

02

Műszaki

Elektrotechnika-

elektronika

5452301 0000 0000

Elektronikai technikus

5452201 0000 0000

Erősáramú elektrotechnikus

5252303 0000 0000

Mechatronikai műszerész

Vegyipar

5452401 0010 5401

Laboratóriumi technikus (Általános vegyipari laboratóriumi technikus)

5452402 1000 0000

Vegyipari technikus

5252102 0000 0000

Műanyagfeldolgozó

03

Műszaki (közoktatási típusú sportiskola)*

Közlekedés

5152501 1000 0000

Autószerelő

5252501 1000 0000

Autóelektronikai műszerész

 

 

*Intenzív sport                      Sportiskolai osztály (4+1 vagy 2 éves)

A Nemzeti Utánpótlás-nevelési és Sportszolgáltató Intézet (NUSI) Utánpótlás-nevelési Igazgatósága (UPI) és az intézményünk által létrejött szerződés szerint, iskolánk közoktatási típusú sportiskolai módszertani központ. Várjuk mindazon fiatalok jelentkezését, akik szeretik a sportot, rendszeresen sportolnak és továbbra is vállalják ezirányú tevékenységük folytatását kötelező jelleggel a különböző sportágakban szakosztályi keretek között is. A jelentkezési lapon meg kell jelölni a választott sportágat is (ez a jelentkezés feltétele)! Ezen a tagozaton fizikai képesség felmérést tartunk, melynek időpontja 2011. március 1-3.

 

 

A középszintű érettségi vizsgára történő felkészítés mellett igény szerint biztosítjuk az emelt szintű érettségi vizsgákra történő felkészülést és a záróvizsgát.

 

Felvételit egyik tagozaton sem tartunk (az általános iskolában szerzett érdemjegyek alapján történik az elbírálás).

 

A jelentkezési lapon a megjegyzés rovatban meg kell jelölni a sajátos nevelési igényt és annak okát is!

 

Gyakorlati helyre a 12. évfolyamot követően van szükség, melyet a lehetőségei mértékéig az intézet biztosít.

 

Valamennyi szakközépiskolai tanuló számára az elméleti fakultációs lehetőség: idegen nyelv, számítástechnika.

Az intézményben oktatott idegen nyelvek: angol, német.

A szakképző évfolyamra belépés szükséges feltétele: egészségügyi, orvosi alkalmasság.

 

Szalagavató szakközépiskola

További képekhez kattints a képre!

Szalagavató szakiskola

További képekhez kattints a képre!

Lipcsei Péter tehetségkutató labdarúgó torna

Kazincbarcika, 2010. október. 26.

További képekhez kattints a képre!

Diákparádé 2010

 

2007. szeptemberében került először megrendezésre a Kazincbarcikai Diákparádé, az Egressy Béni Művelődési Központ szervezésében. A rendezvény azóta szerves része lett a kazincbarcikai kulturális programoknak. Remek alkalmat teremtve a tanév elején a csapatépítésre. A Diákparádén a város valamennyi középiskolája részt vesz, és versenyez a Vándor csirke-díjért.

A független zsűri értékeli a rendezvényt népszerűsítő, helyi rádióban is sugárzott kampányműsort, a zenés kamionos felvonulást és az ügyességi vetélkedőt.

Nagy örömünkre az eddig 4 alkalommal megrendezett eseményen intézményünk bizonyult a legjobbnak, amelynek eredményeképp a iskolánké lett a Vándor csirke –díj, valamint a polgármester által felajánlott pénzjutalmak.

További képekhez kattints a képre!

Erdélyi kirándulás

2010. október 4-7.

Tanulói beszámoló

A várakozással teli gyermekek szemében egy szikra lobbant, amikor megérkezett a busz, hogy elvigyen minket a „Határtalanul” tanulmányi kirándulásra. Nagyon korán volt még, mégis mintha mindenki kipihenten indult volna a napnak.

Hamar felszálltunk, megtelt a busz zajjal, melyet mindannyian örömünk miatt adtunk ki magunkból. Hosszú út állt előttünk, de tudtuk, hogy ezen az úton ugyanolyan érdekes pillanataink lesznek, mintha már ott is lennénk. Elérkeztünk a határhoz, itt mindenki elvégezte ügyes bajos dolgát, váltottunk pénzt, majd tovább folytattuk utunkat. Kis idő múlva a Király-hágón tartottunk pihenőt, ahol a táj minden ember tekintetét magához vonzotta. Nem maradhattunk sokáig, hiszen még mindig hosszú út állt előttünk. Délután megálltunk Kolozsváron, ahol egy temetőbe vitt utunk, s itt megemlékezést tartottunk nagyjainkra. A koszorú elhelyezése után még sétáltunk egyet a városban egy idegenvezetővel, aki hamar a szívünkbe lopta magát kedves természetével. A buszon már mindenki fáradt és éhes volt. Éjszaka érkeztünk Csíkrákosra, ahol meleg vacsorával vártak bennünket a Cserekert fogadóban. Jóízűen vacsorázott mindenki ezután a kimerítő nap után. Vacsora után igyekeztünk összeszedni a csomagjainkat és megkeresni a szállást. Reggel a fogadóban volt a találkozás, innen indult minden reggel az utunk.

Mindenki időben érkezett a reggelihez. A hideg mindenkit megcsípett, így boldogan ugráltunk fel a már előre felmelegített buszra. A hideg ebéd átvétele után Sepsiszentgyörgy felé vettük az irányt. A volt megyeházát és a Mikó kollégiumot tekintettük meg.

Csernátonban Székelyföld leggazdagabb múzeumát tekinthettük meg. Azt mondhatom, hogy ez volt a legmókásabb tanulmányi múzeum. A hatalmas gépek, a nehezebbnél nehezebb segédeszközök, az érdekes és gyönyörű székelykapuk, a baromfi állatok, az a szegény csupasz nyakú tyúk, akit sokan megkergettek, de mindenki eszén túljárt! A kedves bácsi, aki annyi érdekes és tanulságos történetet mesélt! Amikor végeztünk, a busz már várt ránk, hogy egy újabb ismeretlen helyre repítsen. Kézdivásárhelyre érkeztünk , ahol megtekintettük Gábor Áron rézágyúinak keletkezési helyét és a céhmúzeumot. Visszaindultunk ideiglenes otthonunkhoz, finom vacsorával vártak és különleges édességgel, aminek mindenki nagyon örült. Reggel a megszokott reggelinél gyülekezés, majd indulás a még számunkra felfedezetlen világ felé.

Délelőtt érkeztünk Csíkszeredára, itt először a csíksomlyói kegyhelyet tekintettük meg, majd  két csoportra bomlottunk, és az egyik csoport a Székely Károly Szakközépiskola és Szakmunkásképzőbe, a másik pedig a Joannes Kájoni Közgazdasági Iskolaközpontba látogatott. Sok hasonlóság volt a Surányi és a Kájoni Szakközépiskola között. Kedvesen fogadtak bennünket. Rövid előadáson vettünk részt, melyet az iskola igazgatónője tartott, majd körbevezettek minket az iskolában. Ezalatt a többiek a Székes Károly Szakközépiskola tanműhelyeit tekintették meg.

Tovább folytattuk utunkat a Békás-szoros felé. Szavakkal meg nem fogalmazható, betűkkel le nem írható mindaz a varázs, amik ott vett körül minket. A gyönyörű táj, a hatalmas sziklák, a szűk szorosok, a sötét alagút, amiben a visszhang kristálytisztán hallatszik. Az a sok bazár az aranyosabbnál aranyosabb szuvenírekkel. A csörgő patakok, melyek vidáman futnak az út mellett. Egyszerűen maga a csoda az a hely! A Gyilkos-tó, melyre sűrű köd borult ottlétünk alatt. Mi mégis boldogan és kíváncsian fürkésztük a belőle kinyúló fatöredékeket. A vásárlás itt sem maradhatott el. Az idő mintha gyorsabban telt volna. Este lett, mire visszaérkeztünk Csíkrákosra, és az Árpád-kori templomhoz sétáltunk. A templom a maga szépségével és különlegességeivel vonzott mindet magához. Ez után a hosszú nap után a vacsora talán még jobban esett, mint bármikor.

Reggel korábban ébredtünk, megköszöntük a vendéglátást, elbúcsúztunk a kedves házigazdáktól és a fogadóba indultunk. Reggeli után búcsút intettünk Csíkrákosnak. Farkaslakára látogattunk, ahol megemlékeztünk Tamási Áronról. Majd Székelyudvarhelyt egy autószerelő tanműhelyt csodáltunk meg, és megnézhettük az iskolát is, ahol a bejárat előtt egy lovas huszár állt kevélyen. Korondon ellátogattunk egy középiskolába, itt is nagyon kedvesen fogadtak. Sajnos elég kicsi a tankonyhájuk, így egy kicsit szűkösen voltunk, de mégis nagyon élveztük a közös programot. Ez volt a tanulmányutunk utolsó programja. Délután hazafelé vettük az irányt. Rövid pihenőket tartottunk és sokat aludtunk a buszon. Éjfél körül érkeztünk a kollégiumba. Csak azt sajnáltuk, hogy ilyen hamar eltelt ez a négy nap, és nem maradhattunk még tovább Erdélyben.

 

Elek Krisztina 10/C osztályos tanuló

 

 

 

Erdélyi kirándulás programja

2010. október 4. hétfő

Reggel gyülekező 5.30 órakor a kollégium előtt. 6.00 órakor indulás Kazincbarcikáról. Délelőtt utazás. Határátkelés Nagyváradnál, pihenő a Király-hágón.

Délután városnézés Kolozsváron, tisztelgés Hunyadi Mátyás, Bocskai István és Bolyai János szülőházánál. A Báthory Líceum és a Bolyai Egyetem megtekintése. Emlékezés nagyjainkra a házsongárdi temetőben (Apáczai, Kós Károly, Jósika…)

Érkezés Csíkrákosra az esti órákban, vacsora, szállás elfoglalása.

 

2010. október 5. kedd

Délelőtt Sepsiszentgyörgyön a Mikó-kollégium és a volt megyeháza megtekintése. Erődtemplom tanulmányozása. Tantúra Csernátonban, a Székelyföld leggazdagabb falumúzeumában. Hogyan készül a székelykapu, milyen gépekkel művelték a földet eleink.

Délután Kézdivásárhely megtekintése, ahol Gábor Áron rézágyúi születtek. Céhmúzeum: a különböző céhek iratainak, eszközeinek, termékeinek a bemutatása.

 

2010. október 6. szerda

Délelőtt tapasztalatcsere a csíkszeredai Székely Károly Szakközépiskola és Szakmunkásképzőben és a Joannes Kájoni Közgazdasági Iskolaközpontban.

Délután a csíksomlyói kegyhely megtekintése. Erdély egyedülálló földrajzi nevezetességeinek, a Gyilkos-tónak és Békás-szorosnak a megtekintése. Este séta Csíkrákoson, az Árpád-kori templom különlegességei.

 

2010. október 7. csütörtök

Délelőtt Farkaslakán emlékezés az Ábel trilógia írójára, Tamási Áronra. Egy autószerelő tanműhely felkeresése a székelyudvarhelyi Eötvös József Középiskolában.Délután tapasztalatcsere a korondi középiskolában. Közös főzés. Hazaindulás.

Érkezés Kazincbarcikára éjféltájt.

 

 

Erdélyi tanulmányút

2010. október 4-7. között intézményünk 60 tanulója 4 napos szakmai tanulmányúton vesz részt Erdélyben. A program megvalósítását az Apáczai Közalapítvány a "Határtalanul!" program keretében 2.124.422 Ft-tal támogatja.

A kulturális és turisztikai programok mellett a diákoknak lehetőségük lesz ellátogatni határon túli szakképző intézményekbe is, bepillantást nyerni az ott tanuló diákok életébe.

Jubileumi tanévnyitó a Surányiban

 

1961 szeptemberében, 50 évvel ezelőtt kezdte meg első tanévét a Surányi Endre Szakképző Iskola és Kollégium jogelődje 105. számú Ipari Szakmunkásképző Intézet néven.

A tanévnyitó ünnepély annak a rendezvénysorozatnak a kezdetét jelenti, amellyel méltóképpen szeretné az intézmény közössége megünnepelni ezt a jeles évfordulót.

Az ünnepséget személyes jelenlétével megtisztelte Riedlinger Zsolt úr, a Borsod- Abaúj- Zemplén Megyei Önkormányzat Hivatalának főtanácsosa, Bojtos Zoltán úr, a Sajó- menti TISZK irányítószervezetének igazgatója, Kacsándiné Barta Éva asszony, a Szülői Szervezet elnöke és örömmel tett eleget az intézmény felkérésének Osvai Lajosné, az iskola nyugdíjas pedagógusa is, az alapítótagok egyike. Babi néni egy képzeletbeli időutazásra kalauzolta el az intézmény tanévnyitóján felsorakozott közel 1600 diákot, pedagógust és a megjelent vendégeket.

Igazgató úr köszöntőjében kiemelte, hogy „a Surányi Endre Szakképző Iskola és Kollégium a város és térsége, illetve a megye meghatározó közoktatási intézményévé fejlődött az eltelt 5 évtized alatt. Az 50. tanévben lezárva egy fél évszázadot, és megnyitva a következő évtizedeket, hiszem, hogy a többszintű szakemberképzésben a vállalt kötelezettségeinknek az eddigi elért eredményeinknek, ebben és a következő tanévekben is meg fogunk felelni. Különösen az elmúlt évtizedben megtapasztaltuk, hogy az Európai Unió által megfogalmazott munkaerőpiaci elvárásoknak partnereinkkel együtt csak a szakmai képzés folyamatos feltételrendszerének fejlesztése mellett vagyunk képesek megfelelni. Rendkívül felemelő és örömteli, hogy a Sajó-menti Szakképzés Szervezési Társulás koordinálásában és intézményünk fejlesztő munkájának eredményeként egy megújult, megszépült iskolában kezdhetjük el az 50. tanévet. Meggyőződésünk, az új pályaorientációs termek, informatikai szaktantermek, mechanikai, anyagvizsgálati és villamos laboratóriumok, CNC tanműhelyek és ehhez kapcsolódó funkcionális helyiségek biztosítani fogják a nálunk végzett tanulók számára a magasabb szintű szakmai képzést”.

Az iskola diákönkormányzata az ünnepség zárásaként 50 lufival köszöntötte a jubiláló intézményt.

 

 

SZKTV 2010

2010.12.02.

DSC_0011 DSC_0042 DSC_0075 DSC_0094 DSC_0095 DSC_0121
DSC_0011.jpg DSC_0042.jpg DSC_0075.jpg DSC_0094.jpg DSC_0095.jpg DSC_0121.jpg
DSC_0154 DSC_0158 DSC_0171 DSC_0175 DSC_0180 DSC_0182
DSC_0154.jpg DSC_0158.jpg DSC_0171.jpg DSC_0175.jpg DSC_0180.jpg DSC_0182.jpg
DSC01946 DSC01958 DSC01964 DSC01966 DSC02013 DSC02059
DSC01946.jpg DSC01958.jpg DSC01964.jpg DSC01966.jpg DSC02013.jpg DSC02059.jpg
DSC02105 DSC02120 Megall muszaki Suranyis
DSC02105.jpg DSC02120.jpg Megall.jpg muszaki.jpg Suranyis.jpg

Képek

Program

Kazincbarcika térképe iskolánk bejelölésével (Térképcentrum)

Műholdas térkép (Google)

Hotel Lukács szálláshely

Térkép helyszinekkel

 

             Az iskola OM azonosítója: 029312                                    KAZINCBARCIKA, IRINYI JÁNOS ÚT 1.

                                                                                                                Tel: 48 / 310 – 822, Fax: 48 / 512 – 351

                                                                                                                e-mail: iskola@suranyi-szki.sulinet.hu

                                                                                                                web: www.suranyi-szki.sulinet.hu

 

Kedves Fiatal!

2009. november 11-én, november 25-én, valamint 2010. január 6-án nyílt napot tartunk, melyre szeretettel várjuk a 8. osztályos tanulókat, szüleiket és minden érdeklődőt.

 

2010/2011. tanév                   Szakiskolai képzés (2+2 vagy 3 éves)

 

A szakiskolába felvett tanulók először elvégzik a 9-10. évfolyamot. A 10. évfolyam befejezése után (a 2012/2013-as tanévben) a szakképzési évfolyamon folytathatják tanulmányaikat.

 

Általános műveltséget megalapozó képzés

9-10. évfolyamon

Választható szakképesítések a

10. évfolyam elvégzése után

Tagozatkód

Szakterület

Szakmacsoport

OKJ szám

Megnevezés

04

Gazdasági-

szolgáltatási

Kereskedelem -

marketing

3134101 0010 3102

Élelmiszer- és vegyiáru-eladó

3134101 0010 3101

Bútor- és lakástextil-eladó

3134101 0010 3103

Műszakicikk eladó

3134101 0010 3105

Ruházati eladó

Vendéglátás -

idegenforgalom

3381102 1000 0000

Pincér

3381103 1000 0000

Szakács

05

Műszaki

Elektrotechnika-

elektronika

3352204 1000 0000

Villanyszerelő

3352201 0000 0000

Elektronikai műszerész

3352202 0000 0000

Hűtő- és klímaberendezés szerelő, karbantartó

3152201 0000 0000

Elektromos gép- és készülékszerelő

06

Humán

Egyéb szolgáltatás

3381501 1000 0000

Fodrász

 

2010/2011-es tanévben is induló új képzési forma:

 

Intenzív sport             Sportiskolai osztály (2+2 vagy 3 éves)

A Nemzeti Utánpótlás-nevelési és Sportszolgáltató Intézet (NUSI) Utánpótlás-nevelési Igazgatósága (UPI) és intézményünk által létrejött szerződés szerint, iskolánk közoktatási típusú sportiskolai módszertani központ. Várjuk mindazon fiatalok jelentkezését, akik szeretik a sportot, rendszeresen sportolnak és továbbra is vállalják ezirányú tevékenységük folytatását kötelező jelleggel a különböző sportágakban szakosztályi keretek között is. A jelentkezési lapon meg kell jelölni a választott sportágat is (ez a jelentkezés feltétele)! Ezen a tagozaton fizikai képesség felmérést tartunk.

 

09

Műszaki (közoktatási típusú sportiskola)

Gépészet

3152110 1000 0000

Géplakatos

3152124 1000 0000

Szerkezetlakatos

3152109 1000 0000

Gépi forgácsoló

Közlekedés

3152503 1000 0000

Karosszérialakatos

 

Felvételit egyik tagozaton sem tartunk (az általános iskolában szerzett érdemjegyek alapján történik az elbírálás).

 

A jelentkezési lapon a megjegyzés rovatban meg kell jelölni a sajátos nevelési igényt és annak okát is!

 

Gyakorlati helyre a 10. évfolyamot követően van szükség (tanulószerződés), melyről elsősorban a szülő gondoskodik. Az intézmény a lehetőségei mértékéig segíti ennek megoldását.

 

Valamennyi szakiskolai tanuló számára az elméleti fakultációs lehetőség: idegen nyelv, informatika.

Az intézményben oktatott idegen nyelvek: angol, német.

A szakképző évfolyamra belépés szükséges feltétele: egészségügyi, orvosi alkalmasság.

 

Figyelem!

Minden kollégiumot igénylő tanuló részére kollégiumi ellátást tudunk biztosítani. A kollégium ingyenes, azonban étkezési térítési díjat kell fizetni.

 

 

                                                                                         

 

2010/2011. tanév                   Szakközépiskolai képzés (4+2 éves)

 

A szakközépiskolába jelentkező 8. osztályos tanulók először elvégzik a 9 -12. évfolyamot. A 12. évfolyam befejezése után (a 2014/2015-ös tanévben) a tanulók felsőfokú oktatási intézményben tanulhatnak tovább, vagy az intézet - a szakképzési évfolyamokon - az alábbi táblázatban szereplő szakképesítésre felkészíti hallgatóit.

 

Általános műveltséget megalapozó képzés
9-12. évfolyam

Választható szakképesítések a 12. évfolyam elvégzése után

Tagozat

kód

Szakterület

Szakmacsoport

OKJ szám

Megnevezés

01

Gazdasági-

szolgáltatási

Kereskedelem -

marketing

5234105 1000 0000

Kereskedő

5234201 0000 0000

Marketing- és reklámügyintéző

5434101 0000 0000

Külkereskedelmi üzletkötő

5234104 1000 0000

Kereskedelmi ügyintéző

5434502 0000 0000

Logisztikai ügyintéző

Vendéglátás-

idegenforgalom

5581201 0010 5501

Vendéglátó és idegenforgalmi szakmenedzser (Idegenforgalmi szakmenedzser)

5481201 1000 0000

Idegenvezető

5281102 0000 0000

Vendéglős

02

Műszaki

Elektrotechnika-

elektronika

5452301 0000 0000

Elektronikai technikus

5452201 0000 0000

Erősáramú elektrotechnikus

5252303 0000 0000

Mechatronikai műszerész

Vegyipar

5452401 0010 5401

Laboratóriumi technikus (Általános vegyipari laboratóriumi technikus)

5452402 1000 0000

Vegyipari technikus

5252102 0000 0000

Műanyagfeldolgozó

03

Műszaki (közoktatási típusú sportiskola)*

Közlekedés

5152501 1000 0000

Autószerelő

5252501 1000 0000

Autóelektronikai műszerész

 

 

*Intenzív sport                      Sportiskolai osztály (4+ 2 éves)

A Nemzeti Utánpótlás-nevelési és Sportszolgáltató Intézet (NUSI) Utánpótlás-nevelési Igazgatósága (UPI) és az intézményünk által létrejött szerződés szerint, iskolánk közoktatási típusú sportiskolai módszertani központ. Várjuk mindazon fiatalok jelentkezését, akik szeretik a sportot, rendszeresen sportolnak és továbbra is vállalják ezirányú tevékenységük folytatását kötelező jelleggel a különböző sportágakban szakosztályi keretek között is. A jelentkezési lapon meg kell jelölni a választott sportágat is (ez a jelentkezés feltétele)! Ezen a tagozaton fizikai képesség felmérést tartunk.

 

 

A középszintű érettségi vizsgára történő felkészítés mellett igény szerint biztosítjuk az emelt szintű érettségi vizsgákra történő felkészülést és a záróvizsgát.

 

Felvételit egyik tagozaton sem tartunk (az általános iskolában szerzett érdemjegyek alapján történik az elbírálás).

 

A jelentkezési lapon a megjegyzés rovatban meg kell jelölni a sajátos nevelési igényt és annak okát is!

 

Gyakorlati helyre a 12. évfolyamot követően van szükség, melyet a lehetőségei mértékéig az intézet biztosít.

 

Valamennyi szakközépiskolai tanuló számára az elméleti fakultációs lehetőség: idegen nyelv, számítástechnika.

Az intézményben oktatott idegen nyelvek: angol, német.

A szakképző évfolyamra belépés szükséges feltétele: egészségügyi, orvosi alkalmasság.

 

 

 

 A magyar kultúra napja

A magyar kultúra napját 1989 óta ünnepeljük meg január 22-én, annak emlékére, hogy  .... tovább

  Karácsonyi teaház és Karaoke rendezvény

A téli szünet előtti utolsó tanítási napon, 2008. december 20-án az Iskolai Diákbizottság rendezvényein vehettek részt a diákok.... tovább

Surányi vers- és prózamondó házi verseny

Az idei tanévben, 2008. december 10-én sor került az iskolánk névadójának tiszteletére rendezett  .... tovább

 Iskolai Taniroda Kiállítás

2008. december 11-én a Surányi Endre Szakképző Iskola és Kollégiumban újra Taniroda Kiállításra.... tovább

AIDS ellenes világnap

2008. december 4-én emlékeztünk meg az AIDS ellenes világnapról. Ennek keretében az  .... tovább

 Mikulásjárás

2008. december 5-én az Iskolai Diákbizottság által szervezett humoros Mikulásjárás került .... tovább

„Európai karácsony” című Comenius Projekt Berlinben

A kazincbarcikai Surányi Endre Szakképző Iskola és Kollégium diákjai Berlinben jártak.... tovább

  Bodies- a test”című kiállítás megtekintése

Ebben a félévben két csoport részére is szerveztünk múzeumlátogatást Budapestre a:.... tovább

Találkozó a 9. évfolyamos tanulókkal

2008. november 18-án került megrendezésre a 9. évfolyamosok találkozója, ahol .... tovább

  Szalagavató ünnepség

2008. november 21-én és 22-én tartotta iskolánk szalagavató ünnepségét..... tovább

Tehetségkutató bajnokság

A 2008/2009-es tanévtől az intézményünk 2 sporttagozatos osztályt indított  .... tovább

 Pályaválasztási nyílt napok

A pályaválasztás előtt álló fiataloknak 3 alkalommal nyílt lehetősége, hogy .... tovább

Az Őszi könyvtári napok

Az Őszi könyvtári napok program-sorozat keretében elindítottunk egy szavazást, azzal a céllal.... tovább

Találkozás az új dolgozókkal 

Egy hagyományos programra került sor ismét, akkor, amikor 2008. november 6-án.... tovább

Pályaválasztási kiállítások

A pályaválasztás előtt álló fiataloknak 3 alkalommal nyílt lehetősége, hogy tüzetesebben .... tovább

 Iskolai Közgyűlések

2008. október 2-án tartotta az Iskolai Diákbizottság a 2008/2009-es tanév I. Iskolai Közgyűlését, amelyen részt vettek:.... tovább

Kazincbarcikai Diákparádé

2008. szeptember 17-18-án került megrendezésre Kazincbarcikán a Diákparádé 2008 elnevezésű rendezvény .... tovább

Tantestületi kirándulás

Az intézmény pedagógusai 2008. szeptember 19-20-án tantestületi kiránduláson vettek részt .... tovább

Kollégiumi kirándulás

2008. október 15-én kollégiumunk 60 diákja budapesti kiránduláson vett részt, melyet a   Reneszánsz túrák Magyarországon című pályázaton nyertünk el. .... tovább

Tanévnyitó ünnepség

2008. szeptember 1-én tartotta iskolánk a 2008/2009-es tanévet megnyitó ünnepségét..... tovább

Alapítványi bál

Intézményünk és alapítványa 8. alkalommal rendezi meg báli összejövetelét... tovább

Alapítványi Támogatás

 

Ismételten kérjük megértő és segítő támogatását...tovább

 

Régebbi híreink